Naslovna » BG servis » Radno vreme tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Radno vreme tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika sve prodavnice i samousluge, zanatske i druge radnje, kao i radnje na pijacama radiće sa izmenjenim radnim vremenom, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

Zelene pijace neće raditi 1, 2. i 7. januara, dok će 3. januara raditi skraćeno, od 6.00 do 13.00. Kvantaška pijaca će raditi neprekidno, 24 sata svakog dana, bez obzira na praznike. Ostale pijace će imati prilagođeno radno vreme tokom praznika, saopštavaju iz „Gradskih pijaca“. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak“), Tržni centar „Depo“ i „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom“ – Miljakovac, neće raditi 1, 2. i 7. januara, dok će 3. januara raditi uobičajeno. Pijaca cveća TC „Krnjača“ neće raditi 1, 2, 3. i 7. januara 2012. godine.

U subotu, 31. decembra, prodavnice prehrambenih proizvoda i samousluge radiće od 8.00 do 18.00, prodavnice neprehrambenih proizvoda i trgovinski centri od 9.00 do 18.00, zanatski objekti za proizvodnju i prodaju hleba, bureka i peciva od 6.00 do 12.00, benzinske stanice na izlazima iz grada od nula do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu od 6.00 do 20.00. U nedelju, 1. januara, dežurne prodavnice i samousluge mogu biti zatvorene, dok će 2. januara raditi od 8.00 do 12.00. Prodavnice prehrambene robe i samoposluge u utorak, 3. januara, biće otvorene od 8.00 do 12.00.

Na Badnji dan, 6. januara, od 8.00 do 16 .00 radiće prodavnice prehrambenih proizvoda i samousluge, a od 9.00 do 16.00 prodavnice neprehrambenih proizvoda i trgovinski centri. Na Božić, 7. januara, prodavnice neprehrambenih proizvoda mogu biti zatvorene, dok će dežurne prodavnice i dežurne samousluge biti otvorene od 8.00 do 12.00. U nedelju, 8. januara, na drugi dan Božića, dežurne prodavnice i dežurne samousluge mogu biti zatvorene.

U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembar, 1. i 2. januar), trgovinski objekti, kao što su prodavnice, samousluge, diskonti, specijalizovane prodavnice za prodaju štampe i duvana kao glavnih proizvoda, kiosci, trgovinski centri, benzinske stanice i drugi trgovinski objekti mogu prodavati alkoholna pića od nula do 24 sata. Istih dana ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program takođe od nula do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena, od nula do 24 sata.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju. Raspored, početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.