Naslovna » BG servis » Slab sneg na prilazima gradu – Zimska služba u pripravnosti

Slab sneg na prilazima gradu – Zimska služba u pripravnosti

Tokom noći na području Beograda padao je povremeno slab sneg, a ekipe Zimske službe JKP „Beograd-put“ dežurale su i intervenisale po potrebi na svim trasama prvog prioriteta.

Po rečima Zorana Jovića, dežurnog inženjera Zimske službe JKP „Beograd put“ saobraćaj se na gradskim ulicama obavlja uobičajeno, a iz ovog preduzeća apeluju na vozače da, ukoliko bude jačih padavina omoguće pravo prvenstva vozilima ovog preduzeća.

– Tokom noći najviše preventivnih intervencija bilo je u višim delovima grada, Košutnjaku, Avali, Kumodražu i Topčideru, kao i na rubnim delovima grada. Na terenu je 65 kamiona i 27 multikar vozila. Stanje je uobičajeno, kolovozi su vlažni i vozačima se preporučuje da budu oprezni. Soli i kalcijum hlorida ima dovoljno i kako je prognoza slab sneg tokom dana, u zavisnosti od količine padavina biće angažovane ekipa Zimske službe – rekao je Jović.

Ukupna dužina ulica na teritoriji 17 gradskih opština čije je održavanje u nadležnosti Direkcije za puteve je više od 1.800 kilometara.

Putevi prvog reda, gde se uglavnom kreću autobusi javnog gradskog saobraćaja, treba da budu očišćeni od dva do četiri sata po prestanku padavina. Ulice drugog prioriteta treba da budu očišćene u intervalu do 48 sati posle završetka čišćenja ulica prvog prioriteta. Od ove godine, 11 odsto više ulica drugog prioriteta biće obuhvaćeno čišćenjem snega. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.