Naslovna » Izlasci » Film » Stvor (The Thing)

Stvor (The Thing)

Film „Stvor“ (The Thing), snimljen kao uvod u istoimeno kultno ostvarenje Džona Karpentera iz 1982. godine, prikazivaće se od 29. decembra u bioskopima Kolosej (Ušće SC) i Cineplexx (Delta City).

Antarktik: predeo izuzetne lepote. To je i mesto na kome potraga izolovane ekspedicije za novim naučnim otkrićima postaje misija za opstanak kada slučajno iz ledenog zatvora bude oslobođeno eonima zarobljeno čudovište. Ova kreatura ima sposobnost da se pretvori u savršenu repliku bilo kog živog bića. Paranoja će se proširiti među grupom istraživača poput epidemije kako jedan po jedan bivaju zaraženi misterijom sa druge planete.

Istorija filma „Stvor“ nas vraća u 1938. godinu kada je pisac naučno-fantastičnih priča Džon Kembel objavio „Who Goes There?“, zastrašujuću priču o događajima u istraživačkoj stanici na Antarktiku, kada grupa naučnika otkrije svemirski brod. Inspirisani pričom, Hauard Houks i Kristijan Nibi snimili su 1951. godine film „The Thing From Another World“. Taj triler je proširio Kembelovo istraživanje grupne paranoje i demonstrirao priču kao paralelu na period Hladnog rata.

Trideset godina kasnije, Džon Karpenter se vratio Kembelovoj priči kao inspiraciji kada je napisao i režirao „The Thing“ 1982. godine, film koji je inspirisao generacije filmskih stvaralaca, pa i Marka Abrahama i Erika Njumana. Posle pažljivog razmatranja producentski dvojac je odlučio da ne radi rimejk, već da pokaže ono što se dogodilo „pre nego što dođemo do psa koji otvara Karpenterov film“.

U filmu igraju Meri Elizabet Vinsted, Džoel Edgerton, Ulrih Tomsen i drugi. Reditelj Mathijs van Heijningen ovim ostvarenjem debituje na velikom platnu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.