Naslovna » BG servis » Svečano novogodišnje osvetljenje grada od večeras

Svečano novogodišnje osvetljenje grada od večeras

Posle funkcionalnih proba tokom vikenda, kada je proverena ispravnost svih sistema, od večeras (19. decembar) pa do 20. januara grad će ukrašavati na hiljade sijalica svečanog dekorativnog osvetljenja za božićne i novogodišnje praznike.

– Ekipe JKP „Javno osvetljenje“ tokom vikenda obavile su sve potrebne probe kako bi osvetljenje bilo u punom sjaju. Ustanovljeno je da svi sistemi funkcionišu kako je i planirano. Uz opremu iz prethodnih godina, od večeras će svoju promociju u Knez Mihailovoj, kralja Milana i Trgu Nikole Pašića imati i nova LED oprema. Novi svetleći elementi nabavljeni su i za Bulevar kralja Aleksandra, od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace. Ukupno instalirana snaga kompletnog novogodišnjeg osvetljenja je oko 950 kilovata, što je trend smanjenja u odnosu na prethodne godine – rekao je Marko Stojanović, direktor gradske Uprave za energetiku.

Za nastupajuće novogodišnje i božićne praznike svečano su ukrašene sledeće lokacije: Knez Mihailova sa bočnim ulicama, Trg Republike, Terazije, Trg Nikole Pašića i prilaz Starom dvoru, Bulevar kralja Aleksandra (od Trga Nikole Pašića do Cvetkove pijace), Ulica kralja Milana, Kneza Miloša, Beogradska, Makenzijeva (od Slavije do gradića Pejtona), Nemanjina, Bulevar oslobođenja, od Franše d`Eperea do Slavije, Trg Slavija, Svetogorska, Makedonska, Takovska (od Bulevara kralja Aleksandra do Svetogorske), park ispred Doma Vojske (jelka) sa Skadarskom ulicom, park na Savskom trgu, platoi ispred zgrada Gradske uprave, u 27. marta i Kraljice Marije, Gospodska u Zemunu, Bulevar Mihajla Pupina (od Brankovog mosta do kružnog toka), Bulevar dr Zorana Đinđića, Kolarčeva, Prizrenska, Brankova ulica i Zeleni venac, Dečanska ulica.

Svečano osvetljenje će na ulicama biti do 20. januara 2012. godine, kada će početi radovi na demontaži. Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove apeluju na građane da ne oštećuju opremu i time narušavaju izgled grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.