Naslovna » BG svaštara » BG Fashion » TransForma: Gusenica je Leptir

TransForma: Gusenica je Leptir

Prva humanitarna modna revija redizajnirane odeće u organizaciji Crvenog krsta Palilula i kreatorke IglaIgra biće održana 22. decembra od 20.00 u Domu omladine Beograda (Makedonska 22).

Biće prikazani unikatni redizajnirani odevni predmeti, nastali preradom polovne odeće. Svaka stvar ima svoj identitet, ime i životnu priču (prolazi kroz sve faze razvoja od gusenice do leptira), a zajedno povezane čine Celinu – Jedno i jezikom simbola upućuju na mogućnost promene jednog ljudskog života i njegovih okolnosti.

Projekat „TransForma života – Gusenica je Leptir“ predstavlja spoj novih tendencija u dizajnu (reciklaža i oživljavanje neupotrebljenih predmeta) i novih reformi, inovacija u okviru tradicionalnog programa Crvenog krsta: naime neupotrebna vrednost odeće se pretvara u novac i tako stvara fond za rešavanje aktuelnih potreba.

Posle revije održaće se aukcija, na kojoj će posetioci moći da kupe odeću. Novac sakupljen aukcijskom prodajom ići će u humanitarne svrhe za kupovinu zimske obuće mališanima iz nehigijenskog naselja Mali Leskovac, uključenu u program Centra za integraciju mladih koji se bavi inkluzijom dece iz socijalno ugroženih sredina u institucionalne okvire države. Na taj način će im se olakšati svakodnevni odlazak u vrtiće i škole u nepropustljivoj, toploj obući. Voditelj će biti Igor Brakus, a celokupna manifestacija biće praćena i audio-vizuelnim programom. (danubeogradu.rs)