Naslovna » Izlasci » Sport » Trideset dana do početka EP u rukometu

Trideset dana do početka EP u rukometu

Dva rukometna maga, Veselin Vuković i Momir Rnić, učestvovala su u promociji zvaničnog pehara šampionata u Delta Cityju, 16. decembra, kada je obeleženo 30 dana do početka Evropskog prvenstva u rukometu.

Njih dvojica su doneli poslednji trofej našem reprezentativnom rukometu davne 1986. godine sa SP iz Švajcarske. O mogućnosti da se prekine dugogodišnji post selektor Vuković je istakao:
– Imamo pravo da sanjamo i želimo. Ali, ima jačih reprezentacija od nas. Nadam se da ćemo uspeti da damo i više od onog što možemo, da se borimo za medalju, a koje će boje biti to je manje važno.

Momir Rnić je došao sa igračima Proletera čiji je trener, a kod njega nema dvojbe kada je uspeh reprezentacije u pitanju.
– I bez toga što Rnić junior igra u reprezentaciji, imam dovoljno motiva da budem najvatreniji navijač u januaru. Tim pre što je i selektor moj dugogodišnji cimer iz reprezentacije. Imamo šansu da napravimo dobar rezultat uz vetar u leđa od publike. Videli ste na košarci šta znači pun Pionir. Poljska i Danska su jaki protivnici, ali ni Slovaci nisu za potcenjivanje. Svaki meč će biti težak, najvažniji je onaj prvi protiv Poljaka. Ako sa dva boda prođemo u drugi krug onda će se i igrati sa više entuzijazma. Imamo snage, kvaliteta još samo i da zdravlje posluži momke do same završnice.

Rnić je takođe istakao da su u krugu favorita Francuska, Danska, Španija, ali da ne treba zaboraviti ni Srbiju i da će nijanse odlučivati:
– Idemo na medalju, zašto da ne. Hoćemo i želimo to!

U Nišu i Vršcu upriličena je promocija volontera. Na Trgu svetog Teodora Vršačkog volonteri su se okupili u podne i ispisali poruke na lopti. Usledila je šetnja do zgrade opštine gde ih je dočekao predsednik Skupštine opštine Stevica Nazarčić.

U Nišu, dva sata kasnije oko 80 volontera okupilo ispred Kalče zajedno sa maskotom Tasom. Posebna atrakcija bila je šetnja Obrenovićevom ulicom do opštinske zgrade gde ih je pozdravio i poželeo uspešan rad gradonačelnik Miloš Simonović istakavši da je za njih to veliko isustvo pogotovo što će Niš biti domaćin i još nekoliko sportskih događaja poput Dejvis kupa i SP u rukometu za žene 2013. godine. Potom je za goste upriličen koktel.

U Novom Sadu su prvo igrači Vojvodine, osvajači Kupa Srbije, ispisali poruke na lopti u atrijumu SPENS-a, potom i navijači. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.