Izdvajamo
Naslovna » Turizam » Tura „Podzemnim Beogradom“

Tura „Podzemnim Beogradom“

Turistička agencija EuroJet pod svojim brendom Go2 Serbia u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i podrškom Ferijalnog i hostelskog saveza Srbije, organizuje turu „Podzemnim Beogradom“ počevši od 30. decembra.

Ture će voditi pisci knjige „Beograd ispod Beograda“, profesor Vidoje Golubović i Zoran Nikolić, zajedno sa licenciranim vodičima agencije EuroJet, uz podršku svih koji učestvuju u realizaciji programa i omogucuju turistima ulaz u odabrane lokalitete.

Posetioci će imati priliku da posete Rimsku dvoranu Biblioteke grada Beograda, Informbiro bunker kod spomenika Pobednik na Beogradskoj tvrđavi, Veliki barutni magacin u donjem gradu Beogradske tvrđave i Vinski lagum u Karađorđevoj ulici. Posetu lokalitetima će, naravno, oslikati priča vodiča o neobičnoj istoriji Beograda, čudnim sudbinama, i drugim legendama, kao i odgovori na neke enigme koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture.

Za domaće turiste i posetioce iz regiona biće organizovane garantovane ture na srpskom jeziku u petak 30. decembra od 17.00, subotu, 31. decembra od 11.00, i nedelju, 1. januara od 14.00. Od Božića, tura će biti organizovane sredom od 17.30 i subotom i nedeljom u prepodnevnim satima.

Cena ture je 600 dinara. (danubeogradu.rs)

 

[box_light]Tura podzemnim Beogradom

Otkrijte tajne Beograda na savršen način kroz turu „Podzemnim Beogradom“. Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Spustite se među starije slojeve Beograda u posebnim lokalitetima. Na ovoj turi ćemo vam predstaviti legende Beograda, kretaćemo se kroz podzemlje čak i kad smo na površini.

Posetićemo Rimsku dvoranu u kojoj su temelji kule glavne kapije rimske tvrđave i cevi rimskog vodovoda koji je vodio čak od Malog mokrog luga. U bunkeru iz vremena Informbiroa, upoznaćemo se sa nekim špijunskim tajnama Jugoslavije i Titovoj političkoj igri između velikih sila.

U velikom barutnom magacinu ćemo imati priliku da dodirnemo zidove kompleksa koji su kao poslednju odbranu od Turaka sagradili Austrijanci za čuvanje najbitnije robe – baruta u posebno suvim uslovima, a u blizini reke. U vinskom lagumu ćemo ući kroz vreme u period oslobođenja Srbije od Turaka i razvoja srpske Savamale, uz obavezno vinsko-boemsko posluženje.

U cenu ture od 600 dinara je uračunato: ulaz u četiri lokaliteta, vinsko posluženje i usluge profesionalnog vodiča. Mesto polaska ture – Vuka Karadžića 9.

Poseban doprinos razvoju turizma je to što će ture na engleskom za strane turiste i strance koji žive u Beogradu i Srbiji biti sa garantovanim polascima svakoga dana. Kontakt: 062/8001-568, office@go2serbia.net.[/box_light]

 

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.