Naslovna » Turizam » Tura „Podzemnim Beogradom“

Tura „Podzemnim Beogradom“

Turistička agencija EuroJet pod svojim brendom Go2 Serbia u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i podrškom Ferijalnog i hostelskog saveza Srbije, organizuje turu „Podzemnim Beogradom“ počevši od 30. decembra.

Ture će voditi pisci knjige „Beograd ispod Beograda“, profesor Vidoje Golubović i Zoran Nikolić, zajedno sa licenciranim vodičima agencije EuroJet, uz podršku svih koji učestvuju u realizaciji programa i omogucuju turistima ulaz u odabrane lokalitete.

Tura će trajati dva sata i uključivaće obilazak nekoliko podzemnih lokaliteta koji su u ovom trenutku dostupni za razgledanje sa organizovanim grupama, a predstavljaju blago Beograda i savršen način da se predstavi i doživi bogata istorija Beograda kao potencijalne Evropske prestonice kulture 2020.

Posetioci će imati priliku da posete Rimsku dvoranu Biblioteke grada Beograda, Informbiro bunker kod spomenika Pobednik na Beogradskoj tvrđavi, Veliki barutni magacin u donjem gradu Beogradske tvrđave i Vinski lagum u Karađorđevoj ulici. Posetu lokalitetima će, naravno, oslikati priča vodiča o neobičnoj istoriji Beograda, čudnim sudbinama, i drugim legendama, kao i odgovori na neke enigme koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture.

Za domaće turiste i posetioce iz regiona biće organizovane garantovane ture na srpskom jeziku u petak 30. decembra od 17.00, subotu, 31. decembra od 11.00, i nedelju, 1. januara od 14.00. Od Božića, tura će biti organizovane sredom od 17.30 i subotom i nedeljom u prepodnevnim satima.

Cena ture je 600 dinara. (danubeogradu.rs)

 

[box_light]Tura podzemnim Beogradom

Otkrijte tajne Beograda na savršen način kroz turu „Podzemnim Beogradom“. Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Spustite se među starije slojeve Beograda u posebnim lokalitetima. Na ovoj turi ćemo vam predstaviti legende Beograda, kretaćemo se kroz podzemlje čak i kad smo na površini.

Posetićemo Rimsku dvoranu u kojoj su temelji kule glavne kapije rimske tvrđave i cevi rimskog vodovoda koji je vodio čak od Malog mokrog luga. U bunkeru iz vremena Informbiroa, upoznaćemo se sa nekim špijunskim tajnama Jugoslavije i Titovoj političkoj igri između velikih sila.

U velikom barutnom magacinu ćemo imati priliku da dodirnemo zidove kompleksa koji su kao poslednju odbranu od Turaka sagradili Austrijanci za čuvanje najbitnije robe – baruta u posebno suvim uslovima, a u blizini reke. U vinskom lagumu ćemo ući kroz vreme u period oslobođenja Srbije od Turaka i razvoja srpske Savamale, uz obavezno vinsko-boemsko posluženje.

U cenu ture od 600 dinara je uračunato: ulaz u četiri lokaliteta, vinsko posluženje i usluge profesionalnog vodiča. Mesto polaska ture – Vuka Karadžića 9.

Poseban doprinos razvoju turizma je to što će ture na engleskom za strane turiste i strance koji žive u Beogradu i Srbiji biti sa garantovanim polascima svakoga dana. Kontakt: 062/8001-568, office@go2serbia.net.[/box_light]

 

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.