Naslovna » BG svaštara » Nova godina 2012 » „Ulica otvorenog srca“ posvećena bebama

„Ulica otvorenog srca“ posvećena bebama

Ovogodišnja humanitarna akcija koja se tradicionalno održava 1. janura u „Ulici otvorenog srca“ nosiće naziv „Godina beba 2012!“, a zaštitni znak akcije biće stilizovana benkica čija cena ne može biti manja od 100 dinara.

Član Gradskog veća Željko Ožegović, uručio je Veranu Matiću, idejnom pokretaču akcije „Bitka za bebe“, ček na 100.000 dinara, koje su prikupili on i Danilo Bašić, predsednik opštine Palilula, u humanitarnoj akciji prilikom otvaranja novog objekta „DM-a“ u Novom Beogradu.

– „Ulica otvorenog srca“ svake godine ima humanitarni karakter i grad Beograd i ove godine podržava takvu nameru. Pozivam sve Beograđane da nam se pridruže u „Maršu za bebe“, a podsetio bih i da je grad pre nekoliko godina započeo svoju bitku, pa smo tako doneli mere o naknadama zaposlenim i nezaposlenim porodiljama, dodeli bebi paketa, kako za Beograđane tako i za porodice u nerazvijenim opštinama u Srbiji, uspostavili SMS servis za trudnice, podneli inicijativu za rešavanje problema duplog oporezivanja trudnica preduzetnica i druge. Uz sve ovo, veliko mi je zadovoljstvo da na ovom mestu uručim ček od 100.000 dinara namenjen za ovu akciju, a koji smo Danilo Bašić i ja „zaradili“ radeći na kasi u novom objektu „DM-a“ u Novom Beogradu. Zajedničkim dogovorom sa direktorkom kompanije Oliverom Popović, brojka je zaokružena na sadašnju sumu. Neka ovaj gest bude i poziv svim Beograđanima da se uključe u „Bitku za bebe“ i 1. januara dođu u „Ulicu otvorenog srca“ – rekao je Željko Ožegović.

Predsednik „Fonda B92“ Veran Matić podsetio je da je do sada, u okviru akcije „Bitka za bebe“, prikupljeno oko 200 inkubatora, ali da bolnice imaju potrebu za još opreme.

– Proglašavanjem 2012. godine za „Godinu beba“ želimo da napravimo pomak u svakom smislu. Prikupljaćemo pomoć, tražićemo odricanje dela poreza za hranu i opremu za bebe, a nadam se da ćemo naići na razumevanje i da će to uticati na povećanje nataliteta. Vrlo nam je važno učešće građana, jer samo zajedno možemo napraviti pomak i želim da se 1. januara u što većem broju nađemo u „Ulici otvorenog srca“ – rekao je Matić.

Kokan Mladenović, direktor Ateljea 212, podsetio je da je tokom proteklih godina „Ulica otvorenog srca“ pomogla domu „Vasa Stajić“, deci oboleloj od cerebralne paralize, ometenoj u razvoju, Sigurnoj kući, Incest trauma centru, centru u Novom Miloševcu, gradu Kraljevu.

– Zato je jako važno da, sem veselog karnevala koji Atelje 212 svake godine priređuje u saradnji sa svojim prijateljima, manifestacija donese i konkretnu korist za one kojima je pomoć najpotrebnija. U svoj toj novogodišnjoj radosti moramo pokazati dobru volju da pomognemo onima kojima naša pomoć mnogo znači – rekao je Kokan Mladenović.

Predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević, pozvala je sve da 1. januara u podne dođu u Svetogorsku ulicu i učestvuju u „Maršu za bebe“, a Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, apelovao je da se ne zaboravi na jednog od pokretača „Ulice otvorenog srca“ Milu Vlahovića, koji je kao prvi preduzetnik otvorio vrata glumcima i Beograđanima, služeći ih jelom iz svoje kafane.

Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov rekao je da će ova organizacija i ove godine pre i tokom praznika brinuti o dobrom provodu Beograđana i gostiju grada.

– Pored koncerta ispred Doma Narodne skupštine, koji organizuje grad Beograd, prvi put tu je i „Trg otvorenog srca“, a već smo svi navikli i na „Ulicu otvorenog srca“. Ovog puta ona će se proširiti i na druge opštine, pa će tako manifestacija „Ulica otvorenog srca“ biti održana i u Barajevu, Rakovici, Surčinu, Obrenovcu, Novom Beogradu, Mladenovcu, na Zvezdari, Paliluli, Savskom vencu i Čukarici. Pored toga, sa nama će biti i „Lasta“, koja će obezbediti besplatan „prvojanuarski“ autobus koji će saobraćati od Slavije do Trga republike od 10.00 do 15.00. Organizovani su i obilasci grada, tako da će svi naši gosti imati prilike da se upoznaju i sa znamenitostima Beograda. Tokom novogodišnjih praznika očekujemo od 10.000 do 15.000 stranih gostiju, spremni smo da ih dočekamo, kao uvek, sa osmehom i uz nadu da će i oni posetiti „Ulicu otvorenog srca“ – rekao je Veselinov.

„Ulica otvorenog srca“ je tradicionalna manifestacija koja je ustanovljena 1988/89. godine i kao takva je ušla u kalendar najznačajnijih kulturnih događaja grada. Kao i svake godine, „Ulicu otvorenog srca“, pod pokroviteljstvom grada Beograda, organizuje Turistička organizacija Beograda, Atelje 212 i opština Stari grad. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.