Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Velika školska igranka u Božidarcu

Velika školska igranka u Božidarcu

Velika školska igranka „Beograd – grad bez nasilja“ biće održana 10. decembra, na Dan ljudskih prava, od 17.00 u Centru za kulturu „Božidarac“ (Radoslava Grujića 3).

Na igranci, završnom događaju kampanje „Beograd – grad bez nasilja“, nastupiće srednjoškolski bendovi koji su za tu priliku pripremili pesme o nenasilju i toleranciji. Među njima su Jednosmerna ulica, TLO, Šesta žica, Unija ludaka, Ponoćni voz i Zulu.

Voditeljka programa biće Una Senić, koja će i kao članica žirija, zajedno sa pevačicama Bojanom Vunturišević (Svi na pod!) i Zoe Kidah (Zemlja gruva) odlučivati o pobedničkom bendu. Pored mišljenja žirija, biće uvaženi i glasovi publike. Sastav koji osvoji najviše glasova biće nagrađen snimanjem dve pesme u profesionalnom studiju i promocijom na radio i televizijskim stanicama. Biće uručene i zahvalnice školama koje su učestvovale u projektu.

Tokom kampanje „Beograd – grad bez nasilja“ održano je nekoliko radionica i sportskih događaja u šest beogradskih gimnazija. Cilj akcije je smanjenje diskriminacije i nasilništva među srednjoškolskom populacijom, kao i podsticanje mladih da aktivno učestvuju u društvenom životu, promociji vrednosti tolerancije i dijaloga.

Kampanju realizuju Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Inicijativa mladih za ljudska prava i Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda, uz podršku drugih gradskih institucija. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.