Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Vrač „isteruje đavola“ za 250 evra

Vrač „isteruje đavola“ za 250 evra

Indijanski vrač Vilijam Dva Pera, iz plemena Apači, već nekoliko dana boravi u Beogradu. Duhovnim seansama uz pomoć životinja, travki i plesa tera negativnu energiju.

Sto mu gromova i jelenskih mu rogova, ali taj Indijanac je vrač, muzičar i pisac. Zove se Vilijam Dva Pera, a potiče iz – zakleće se u čukundedu vrača – čuvenog ratničkog plemena Apači. Sa Slovenkom Jasnom, štićenicom i učenicom koja ga već 12 godina prati željna da dokuči i spozna svet mistike, duhovnosti i dobre energije, boravi u Beogradu gde iz naših ljudi pokušava da – „izbije đavola“.

Znanje i kulturu predaka pronosi širom kugle zemaljske, zbog čega je, kaže, planetu prešao 14 puta uzduž i popreko. Našli smo ga u „Majnd“ centru gde „bledolikima“ organizuje seanse kojim ih oslobađa od negativne energije i bolesti. Ruku na srce, i novca. Jer, pacijent koji doživi katarzu, vrlo lako može i nervni slom da dobije kada mu se ispostavi račun – tretman staje 250 evra.

Kako li se tek osećaju pacijenti sa one strane bare gde ih vrač isceljuje za 1.500 dolara ili Evropljani za 1.200 evra.Večernje novosti - logo

– Jeste, ali ja isceljujem dušu. Oslobađam – kaže ovaj potomak čuvenog Džeronima. – A šta radi doktor? Prepiše lek i pošalje pacijenta kući. Prepoznajem energiju i indijanskom metodom isceljujem napaćene duše.

Tradicionalna indijanska medicina ne bi bila to što jeste bez pomoći životinja, biljaka i plesa. Tako su instrumenti kojima se duša čovekova leči, napravljeni od zmijskog korena, orlovog pera, slatkih travki, kožnih bubnjeva… To nam nije dozvolio da slikamo, niti da uzmemo u ruke. Verovanje je da to donosi nesreću.

Pitamo vrača kakva je energija u nas Srba?

– Ekstremna – mudro prozbori posle minut tišine i zagledan u prazno. – Vi ste narod koji voli svoju zemlju. Vi ste kao dabrovi. Radnici. Vredni radnici. Završavate započeti posao. Mistični ste, ne otkrivate se lako.

Poreklom je iz Kalifornije. Apač po majčinoj liniji, Austrijanac po očevoj.

– Nisam znao da je Amerika bombardovala Srbiju. Saznam ja to, i onda pitam ljude da li me mrze jer sam ja iz Kalifornije – priča. – Kažu: „Ne. Mi krivimo vlast“. To je lepota i veličina jednog naroda – da razumeju istinu. Vi znate, naravno, i kako su nas Indijance naterali da živimo u rezervatima i koliko su patnje uneli u naše, nekada, slobodne živote. Ali krajem 2012. godine, sve će se preokrenuti. Opet će našom zemljom slobodno jahati Indijanci.

Dva Pera ima 50 godina i posle 25 godina isceljivanja duše, umorio se. Hoće krug da zatvori ali da bi to mogao da uradi, preostalo mu je još jedno.

– Moram pronaći ženu – kaže Dva Pera. – Ona mi mora izroditi decu kojoj ću ja preneti znanje. Ako to ne ispunim svojim precima neću moći na oči.

„Knjiga duha“
Vrač se oprobao i kao pisac, te je iz jednog od njegova dva pera izašla – „Knjiga duha“. – Knjiga će biti bestseler – izgleda da u krvi indijanskoj ima malo i preduzetničkog duha. – Do sada je prevedena na nekoliko jezika, a verujem da će se i u Srbiji naći interesovanje da bude objavljena na vašem jeziku. (Večernje novosti)