Naslovna » Izlasci » Izložbe » 7. tradicionalna godišnja izložba Radionice stripa i ilustracije

7. tradicionalna godišnja izložba Radionice stripa i ilustracije

Do 14. februara biće otvorena 7. tradicionalna godišnja izložba SKC-ove Radionice stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev“ u Srećnoj galeriji (Kralja Milana 48).

Radionica ove godine proslavlja dva jubileja – 20 godina postojanja i 10 godina rada u Studentskom kulturnom centru. Ova izložba predstavlja retrospektivu rada generacija strip autora i ilustratora koji su prošli kroz edukaciju ove škole i polaznika aktuelnog programskog koncepta otvorene radionice iz 2011. godine. Otvorenu radionicu posećuju mladi i već oformljeni strip autori koji su ponikli u školi stripa i mladi autori aktuelne domaće strip scene.

Kroz ovaj segment rada se sprovodi strategija afirmacije najtalentovanijih mladih strip autora kod nas, kao i njihova priprema za objavljivanje najuspelijih radova u domaćim i inostranim strip edicijama. Broj učesnika nije ograničen, jer je radionica otvorena za pristup svim zainteresovanima.

Otvorena radionica ima više od 20 stalnih članova, a za tradicionalnu, 7. godišnju izložbu, napravljen je odabir najuspelijih radova. Pomenuti jubileji škole stripa i radionice „Đorđe Lobačev“, čiji je osnivač i moderator naš eminentni pedagog i strip autor Vladimir Vesović, biće akcentovani i na 10. jubilarnom međunarodnom salonu stripa. (danubeogradu.rs)