Naslovna » BG svaštara » Animanga nedelja u Klubu C22

Animanga nedelja u Klubu C22

U Klubu C22 (Narodnih heroja 5-7, Novi Beograd), od 9. do 15. januara, biće organizovana Animanga nedelja.

Uz podršku Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, Sakurabana Beograd organizovaće nekoliko radionica i predavanja tokom zimskog raspusta.

Drevnu igru go, jednostavnih pravila ali sa puno strateških kombinacija, predstaviće zainteresovanima Aleksandar Milošević, 9. januara. Dan kasnije, predavači Sakurabanine manga škole Mugen, Mina Petrović i Vladimir Prodanović, održaće javni čas na kome će predstaviti osnove crtanja i manga stila. Origami radionica planirana je za 11. januar, a japansku veštinu pravljenja figura savijanjem papira pokazaće Oriana Jovanović. U četvrtak, 12. januar, Mina Petrović pričaće o osnovnim karakteristikama manga stila, kao i o uticaju japanske pop-kulture na mlade u svetu. Slično predavanje održaće 13. januara Jelena Jokanović i Isidora Vlasak.

Na kraju nedelje, 14. januara, tandem Petrović/Prodanović držaće javni čas na kome će upoznati zainteresovane sa osnovama crtanja i manga stila. Poslednjeg dana predstavnici društva Sakurabana vodiće tribinu na temu koju će posetioci prethodno izabrati.

Sve radionice su besplatne, a svakog dana okupljanje je od 15.00 do 18.00 u suterenu kluba. (danubeogradu.rs)