Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd spremno dočekuje još jedno veliko takmičenje

Beograd spremno dočekuje još jedno veliko takmičenje

Beograd spremno dočekuje Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce, koje se održava od 15. do 29. januara, izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević.

On je podsetio da će prva faza takmičenja, pored nekoliko gradova u Srbiji, biti održana u hali „Pionir“, dok će završnica turnira biti odigrana u „Beogrdskoj areni“.

Svi radovi koji su bili predviđeni završeni su na vreme. Grad je tokom 2011. godine uložio znatna sredstva, posebno u „Pionir“, kako bi se ispunili strogi zahtevi Evropske rukometne federacije (EHF) – istakao je Kovačević. Većina radova bila je završena do septembra prošle godine, kada je u istoj hali uspešno organizovana završnica Evropskog prvenstva u odbojci za žene.

– Urađene su dve nove svlačionice za sudije i jedna za timove, uz kompletnu rekonstrukciju postojećih. Takođe, u tom pojasu postavljena je nova vodovodna i kanalizaciona infrastruktura. Napravljena je nova vip i pres-sala, sa vrhunskim uslovima za rad, dok je vip deo na tribinama, takođe, dobio novi izgled – ukazao je Kovačević i podsetio da su te dve celine povezane novom pasarelom.

On je precizirao da će u prvoj fazi u „Pioniru“ igrati naša reprezentacija, koja će sa Danskom otvoriti 10, jubilarno prvenstvo. Generalna proba u rekonstruisanom prostoru, po njegovim rečima, zakazana je za sutra, 11. januar, kada će u trening utakmici snage odmeriti selekcije Srbije i Češke.

Osim u Beogradu, utakmice će se igrati u Novom Sadu (dvorana „Spens“), Nišu (Sportski centar „Čair“) i Vršcu (Centar „Milenijum“), gde će nastupiti 16 reprezentacija podeljenih u četiri grupe. (Beoinfo)