Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Resonate u Domu omladine

Festival Resonate u Domu omladine

Umetnički festival Resonate biće održan 16. i 17. marta u Domu omladine Beograda (Makedonska 22).

Spajanjem analogne i digitalne umetnosti, predstaviće se 20 različitih predavača iz celog sveta. Pored predavanja i radionica, biće organizovan i ekskluzivan noćni program.

Festival analogno-digitalnih umetnosti treba da postavi nove standarde u umetničkoj industriji, kreirajući novu platformu za umrežavanje, informisanje, saznavanje, deljenje i obrazovanje. Okupiće priznate umetnike svetskog nivoa i pružiće mogućnost posetiocima/učesnicima festivala da se oprobaju u savremenim tehnologijama, kao i da učestvuju u debatama i radionicama, u cilju pozicioniranja u svetu umetnosti i kulture.

Resonate je i seminar eksperata i izložba vizuelnih umetnika. Obuhvatiće oblasti koje se protežu od softverskog inženjeringa do teorije vizuelnih umetnosti, ali je tu i da stvori most koji ima zadatak da spoji kulturno različite segmente umtničke i intelektualne scene i to kroz sveobuhvatne i višedisciplinarne pristupe.

Resonate dovodi 20 govornika iz Evrope, Azije i severnoameričkog kontinenta. Među učesnicima su Nicholas Felton, Josh Nimoy, Jer Thorp, Greg J. Smith, Regine Debatty, Champagne Valentine, Niklas Roy, Benjamin Gaulon, Martial Geoffre-Rouland, Karsten Schmidt, FIELD, LAb[au], Rafaël Rozendaal, United Visual Artists, Written Images, Jürg Lehni, WARP, anbb, onedotzero i drugi.

Noćni, muzički program ukrstiće bendove i DJ-eve u pokušaju da stvori svet u kome se suočavaju analogni i digitalni zvuk, što je u skladu s glavnom temom festivala. Među izvođačima je i Bliksa Bargeld, bivši frontmen kultnog nemačkog sastava Einsturzende Neubauten i nekadašnji gitarista Kejvovog benda Bad Seeds.

Ulaznice koštaju od 4.000 do 8.000 dinara. (danubeogradu.rs)

MUZIČKI PROGRAM
Ulaznice su u pretprodaji na blagajni DOB; pojedinačna karta košta 800 dinara, a dvodnevna 1.400 dinara.

Petak, 16. mart (21.00)
anbb (Alva Noto i Blixa Bargled)

Subota, 17. mart (21.00)
DJ Spooky, That Subliminal Kid (uz gudački kvartet Diferente)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.