Naslovna » Izlasci » Sport » Hala „Pionir“ – hram rukometa

Hala „Pionir“ – hram rukometa

Hala „Pionir“ u kojoj se igra prva faza takmičenja Evropskog prvenstva, kao pravi hram rukometa, ispunila je sva očekivanja učesnika i posetilaca, izjavio je upravnik tog sportskog objekta Žarko Backović.

Večerašnjom utakmicom naše selekcije i Slovačke završava se grupna faza takmičenja koja se igra u Beogradu.

– Utakmice u prva dva takmičarska dana u hali „Pionir“ gledalo je oko 12.000 posetilaca. Večeras, kada naša reprezentacija treba da overi plasman u drugu fazu takmičenja i možda direktan plasman u polufinale prvenstva, očekuje se rekordna poseta. Takođe, strogi kriterijumi Evropske rukometne federacije (EHF) ispunjeni su u svakom segmentu, dok su posetioci iz Danske, Poljske, Slovačke i naše zemlje, po njihovim izjavama, više nego zadovoljni uslovima u „Pioniru“ – ukazao je Backović.

Nova pres-sala, prostor za VIP zvanice i pasarela koja spaja ta dva prostora sa tribinskim delom hale pokazali su potpunu funkcionalnost, tako da će ti objekti ostati u upotrebi i za naredna velika takmičenja.

On je najavio da će „Pionir“ biti domaćin Svetskog prvenstva u rukometu za žene 2013. godine, a 2016. Evropskog prvenstva u vaterpolu za muškarce.

– Predviđeno je da se u prostoru hale postavi montažni bazen, gde će ljubitelji vaterpola uživati u nesvakidašnjem ambijentu „Pionira“ – naveo je Backović i dodao da je „Pionir“ konkurent i za održavanje Evropskog prvenstva u futsalu 2016. godine. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.