Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncertni vikend na Kolarcu

Koncertni vikend na Kolarcu

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5) organizovaće koncertni vikend, 4. i 5. februara, u okviru ciklusa „Velikani muzičke scene“ povodom proslave 80 godina Velike dvorane.

U subotu od 20.00 violinista Nemanja Radulović održaće gala koncert. Sa njim će svirati Suzan Manof (klavir), ansambl Double Sens i kvartet Les Trilles du Diable. Na programu su dela Bizea, Betovena, Sedlara i „Godišnja doba“ Antonija Vivaldija. Ulaznice za ovaj koncert su već rasprodate, ali biće pripremljena dodatna sedišta i organizatori razmatraju mogućnost još jednog koncerta.

U nedelju od 11.00, u okviru ciklusa „Zvezde u usponu“ sviraće violinistkinja Milica Zulus (12 godina) sa mamom Natašom Veljković (klavir) i flautistkinja Mariana Buslehner (12 godina) sa mamom Alisom Bešević. Ulaz je slobodan. Istog dana, od 20.00 biće organizovan „Koncert na bis“. Posle više od pet godina od poslednjeg nastupa, na zahtev publike virtuoz na violini Robi Lakatoš sa ansamblom ponovo će biti u Kolarcu. U prodaji su ulaznice po ceni od 2.000 i 2.500 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...