Naslovna » BG servis » Kontrolori informišu putnike o sistemu „Bus plus“

Kontrolori informišu putnike o sistemu „Bus plus“

Počela je edukacija građana u vozilima javnog gradskog prevoza o funkcionisanju sistema „Bus plus“ i načinima korišćenja kartica. Od 7.00 do 18.00 kontrolori u neposrednom kontaktu sa putnicima razjasniće sve dosadašnje nedoumice o novom sistemu. Sa tri polazna punkta, kod Beogradskog sajma, Vukovog spomenika i Ušća, kontrolori će svakodnevno ulaziti u vozila na svim linijama.

Od 1. februara putnike će kontrolisati 200 kontrolora, koji će biti opremljeni prenosnim uređajima, poput onih koje koriste kontrolori „Parking servisa“. Sama kontrola se obavlja prinošenjem kartice aparatu koji pokazuje da li je overena ili ne. Kontrolor može u slučaju potrebe da izda doplatnu kartu ili blokira karticu. Ukoliko putnik nije overio karticu, moraće da plati kaznu. Može je platiti na licu mesta ili naknadno, u određenom vremenskom roku.

Sistem „Bus plus“ bazira se na najsavremenijim svetskim tehnologijama primenjenim u ovoj oblasti i omogućava bitno unapređenje javnog prevoza, praćenje svih vozila uključenih u ITS u realnom vremenu i dobijanje niza podataka koji će poboljšati komfor i bezbednost putnika, vozača i ukupnog saobraćaja.

Do sada je 388.144 građana izvadilo personalizovanu karticu. (Beoinfo)