Naslovna » Izlasci » Pozorište » Nova scena Malog pozorišta „Duško Radović“

Nova scena Malog pozorišta „Duško Radović“

Predstavom „Veštice“ po tekstu Roalda Dala a u režiji Ane Tomić, u Novom Beogradu (Goce Delčeva 1) zvanično je otvorena nova scena Malog pozorišta „Duško Radović“.

U organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu i ovog pozorišta, mališani iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela“, koji žive u novoformiranim naseljima Makiš i Boljevci, prisustvovali su predstavi.

Predstava „Veštice“ govori o dečaku koga veštice pretvaraju u miša koji, uprkos svojoj veličini, postaje heroj. Kroz dečje oči i svet veštica, neizbežnih figura svačijeg detinjstva, predstava govori o borbenosti i hrabrosti i obrađuje univerzalnu temu borbe dobra i zla, heroja i zloća.

V. d. direktora Malog pozorišta Damjan Kecojević rekao je da u „Vešticama“ glumi jako dobra ekipa, potpomognuta malim glumcima. Predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković istakao je da su i grad i opština našli zajednički interes u otvaranju nove scene. Pozorište će u ovom prostoru provesti godinu, dve, to jest koliko god bude potrebno da se obnovi njegovo matično zdanje, a opština je dobila prvu pozorišnu scenu. (Beoinfo)