Naslovna » BG servis » Nova usluga „Parking servisa“ – debitna kartica

Nova usluga „Parking servisa“ – debitna kartica

Radi poboljšanja kvaliteta usluga, JKP „Parking servis“ je omogućilo plaćanje parkiranja debitnim parking karticama na 11 parkirališta.

Debitna parking kartica je novčana vrednosna kartica, koja omogućava korisnicima ulaz-izlaz sa parkirališta i plaćanje provedenog vremena na parkiralištu bez čekanja u redu. Kartica glasi na određeni iznos i može se dopunjavati. Pri plaćanju usluge parkiranja ne koristi se gotov novac, već sredstva deponovana na kartici. Gornji limit na kartici je 5.000 dinara, a rok trajanja kartice je godinu dana. Za uplatu od 5.000 dinara, korisnik dobija još deset odsto kredita na kartici, a za uplatu od 3.000 dinara korisnik dobija pet odsto besplatnog kredita.

Dopuna iznosa na debitnoj parking kartici obavlja se samo ukoliko su na kartici sredstva u bilo kom, makar i minimalnom iznosu, i to na stanicima za plaćanje koje se nalaze u garažama „Obilićev venac“, „Zeleni venac“ i „Masarikova“, kao i na parkiralištima „Sava centar“ i „Slavija 2“. Maksimalni iznos prilikom jednog dopunjavanja debitne kartice iznosi 2.000 dinara.

Vrednost kartice se umanjuje prilikom svakog korišćenja garaže ili parkinga za iznos parkiranja.

Naručivanje i distribucija debitne parking kartice obavlja se na objektima na kojima debitna kartica funkcioniše. Korisnik potpisuje zahtev za naručivanje kartice, dobija jedan primerak i uplatnicu, a dan nakon uplate dobija debitnu parking karticu. Korisnik je dužan da svoju karticu čuva od svake vrste oštećenja i gubitka jer u protivnom on snosi troškove za izdavanje nove kartice.

Debitna parking kartica može se koristiti u 11 garaža i parkirališta: „Obilićev venac“, „Masarikova“, „Zeleni venac“, „Milan Gale Muškatirović“, „Sava centar“, „Simpo“, „Slavija P1 i P2“, „Vukov spomenik“, „Dr Aleksandra Kostića“, „Aerodrom“ i parking „VMA“.

Dodatne informacije i objašnjenja korisnici mogu da dobiju i putem telefona Korisničkog servisa na broj 3035-400. (danubeogradu.rs)