Naslovna » Izlasci » Festivali » Novi muzički festival – Vračar Rocks!

Novi muzički festival – Vračar Rocks!

Festival Vračar Rocks! biće održavan svakog petka od 3. februara do 1. juna u Centru za kulturu Božidarac (Radoslava Grujića 3).

Festival „Vračar Rocks!“ ima za cilj podsticanje mladih da se bave muzikom, njihovo umrežavanje i međusobnu saradnju bendova kao i popularizaciju domaće rock scene. U okviru CZK Božidarac nalazi se koncertna sala koja je nedavno renovirana i u kojoj su nekada mnoge od najvećih domaćih grupa održale svoje prve koncerte.

Mladi bendovi zajedno sa afirmisanim sve teže dolaze do prostora za koncerte, prisustvo bendova u medijima i slika o njima je potpuno marginalizovana i odatle je ideja organizatora da ponude prostor koji bi bio tehnički, idejno i medijski fukcionalan za festival koji bi za cilj imao oživljavanje muzičke scene, dovođenje mladih ljudi u lepo organizovan prostor sa svim standardima za live nastup.

Tokom svake festivalske večeri nastupiće po nekoliko bendova koji bi predstavljali različite muzičke žanrove a da ipak imaju nešto zajedničko i tako pružili priliku publici da se upozna sa radom drugih bendova na čijim nastupima verovatno pre toga nisu bili.

Uskoro će biti objavljen program… (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.