Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Partibrejkers u Hali sportova 3. marta

Partibrejkers u Hali sportova 3. marta

Legendarni rok sastav Partibrejkers obeležiće 30 godina postojanja, i jedne od najuticajnijih i najdoslednijih muzičkih karijera u Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije, velikim slavljeničkim koncertom 3. marta od 21.00 u Hali sportova (Pariske komune 20). Karte za koncert su rasprodate!

Pevač Zoran Kostić Cane kaže:
– Verovatno će na koncertu biti presek karijere. Imamo nameru da iznenadimo ljude i sviramo neke stvari koje dugo nismo. Nadam se da ćemo uspeti neku novu da odsviramo ili bar neku stvar koju nikad nismo svirali. Nadamo se da ćemo imati dobar zvuk i da će puno ljudi doći da se provesele sa nama. Ovo će biti jedan veliki koncert, da ne bi pravili više manjih.

Partibrejkers su za tri decenije objavili niz hvaljenih albuma i izuzetno slušanih pesama, čime su uticali, kao skoro nijedan drugi domaći bend do sada, na brojne druge mlađe izvođače u Srbiji i regionu. Bend su osnovali u Beogradu avgusta 1982. godine Cane, bubnjar Goran Bulatović Manzanera i gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Kostandinović. Prvi nastup imali su 4. oktobra 1982. u beogradskom „Dadovu“ kao predgrupa sastavu The Fifties, a svoj jedinstven spoj panka, garažnog roka i bluza sa dve gitare, bubnjem i glasom, ali bez basa, prvi put su predstavili pesmom „Radio utopija“ na kompilaciji „Ventilator 202“ (1983).

Singl „1000 godina/Večeras“ (1984) najavio je kultni album „Partibrejkers“, jedan od najboljih debija srpskog i jugoslovenskog rokenrola, koji se pojavio u produkciji Dušana Kojića Koje (Disciplina kičme) i benda. Za sada, poslednji studijski album „Sloboda ili ništa“, koji u početku niko nije hteo da izda, pojavio se 2007. godine kao izdanje PGP RTS. Sa albuma se ističu naslovna pesma i „Dugo nema te“. Posle dva koncerta u martu 2009. u Domu omladine Beograda, pojavljuje se živi album benda „Krš i lom“ (2010), koji pokazuje da su Cane i Anton, uz novog basistu Zlatka Veljovića Lakija i povratnika za bubnjeve Kurjaka, i dalje jedan od uživo najmoćnijih bendova Srbije i regiona.

– Bilo je teško i zanimljivo. Raslo se i zaljubljivalo, i deca se rađala, putovalo se i družilo, i našli smo Boga, znači jedna sveukupnost. Muzika je najlepša stvar na svetu koja te prikazuje u boljem svetlu nego što jesi… Koliki je trud uložen u sve to, koliko se i dan danas ulaže truda, kako je to u stvari jedna zaludna misija! Što više razmišljam o tome, sve mi je gore, a u stvari najvažnija je muzika i pesme koje su ostale i koje znače ljudima – kaže Cane.

Alternativni dvojac Multietnička atrakcija biće predgrupa na koncertu legendarnih Partibrejkersa. (danubeogradu.rs)