Naslovna » BG svaštara » Program za studente „Lekcije iz prakse“

Program za studente „Lekcije iz prakse“

Centar za razvoj karijere pokreće program „Lekcije iz prakse“ koji će biti realizovan na fakultetima u sastavu Univerziteta u Beogradu jednom mesečno i biće namenjene studentima različitih grupacija.

Program je zamišljen tako da uvaži interesovanja studenata pojedinih fakulteta i njihove potrebe koje se tiču razvoja karijere i omogući im da u neposrednom kontaktu sa predstavnicima poslovnog sveta dobiju važne savete i smernice koje će im olakšati proces zapošljavanja i uvođenje u svet rada. Planirano je da CzRK ugosti svakog semestra jednog poslodavca sa kojim će realizovati ciklus radionica kao i drugih aktivnosti za unapređenje veština aktivnog upravljanja karijerom.

Prvi poslodavac koji će uzeti učešće u ovom programu je multinacionalna kompanija iz oblasti usluga (revizorske, poreske i savetodavne usluge) „Ernst&Young“. Radionica „Priprema i simulacija intervjua za posao“ biće održana 19. januara od 14.00 na Filološkom fakultetu (Studentski trg 3). Zainteresovani će saznati kako da se pripreme za razgovor za posao, koje su najčešće greške na razgovoru za posao, kako izgleda prosečan razgovor za posao, a moći će da učestvuju i u simulaciji istog.

Do kraja semestra planirane su sledeće radionice: „Upravljanje vremenom – self time management“, „Budžetiranje projekta revizije“ i „Timski rad – Bosfor Bridge“. Radionice će voditi Tanja Srdanović – psiholog i saradnik u odeljenju za ljudske resurse kompanije „Ernst&Young“, koja će biti na raspolaganju studentima za individualno karijerno savetovanje.

Broj polaznika ograničen. Prijavljivanje se obavlja putem upitnika koji se može preuzeti na www.razvojkarijere.bg.ac.rs, a koji treba poslati do 17. januara na mail office@razvojkarijere.bg.ac.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.