Naslovna » Izlasci » Izložbe » Projekat „Odlivanje/Rastakanje“

Projekat „Odlivanje/Rastakanje“

U Galeriji „O3one“ (Andrićev venac 12) od 16. (19.00) do 21. januara biće otvorena izložba Borjana Grujića i Nenada Aćimović.

Projekat „Odlivanje/Rastakanje“ je vizuelizacija izmešanih i kompleksnih sistemskih problema i otvoreni prostor za interakciju. Globalno i lokalno, Evropa i Srbija, „Veliki“ svet i naši „mali“ svakodnevni svetovi urušavaju se u konfuziji i strepnji. Kuda i kako dalje? Da li nam je potrebna nova revolucija? Da li je ona uopšte još moguća?

Autori odgovaraju:
– Centar i periferija, isključivanje i različitost, životne šanse, pravo izbora i pravo na izbor, sloboda govora, nezaposlenost, nedostatak politike i nedostatak političnosti, odgovornosti, obrazovanja, kulture i solidarnosti, nasilje, oligarhija i korupcija neke su od tema od kojih smo pokrenuli i rasporedili ih na deset slika. Cilj nam je da ih otvorimo kroz dijalog. Predstavljamo ih na apstraktan i minimalistički način u materijalu koji povezuje umetnost i dizajn.

Razgovor sa posetiocima i posetiteljkama koji će moći da intervenišu po radovima ispisujući predloge za rešavanje problema vodiće sociolog Marijana Stojčić. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.