Naslovna » BG servis » Savremena medijateka Biblioteke grada Beograda

Savremena medijateka Biblioteke grada Beograda

Biblioteka grada Beograda dobiće do juna savremenu medijateku, koja će po ugledu na svetske slične prostore upotpuniti uslugu velikom broju korisnika, izjavila je direktorka te ustanove Jasmina Ninkov.

Novi prostor, na 300 kvadratnih metara, biće smešten u Zmaj Jovinoj 1.

– Počelo je uređenje prostora buduće medijateke, koja će biti smeštena na dva sprata u elitnom delu Beograda. Novi korisnički servis će, pored sedamdesetak objekata koje biblioteka ima u gradu, dodatno unaprediti uslugu za 160.000 naših članova – ukazala je Ninkov.

Projekat buduće medijateke zamišljen je po ugledu na ogranak Gradske biblioteke u Helsinkiju.

– Reč je o jednoj od najsavremenijih biblioteka u svetu, sa velikim brojem korisnika najrazličitijih interesovanja, kojima pruža pregršt lako dostupnih informacija, komfor i prijatnost. Naš projekat predviđa da u građevinskom, estetskom i uslužnom smislu pruži punu funkcionalnost budućim korisnicima – navela je direktorka biblioteke.

Po njenim rečima, prošlogodišnji rezultati najbolji su u dosadašnjoj istoriji ove ustanove, dugoj 81. godinu.

– Imamo najveći broj korisnika do sada. Ostvarili smo 2.500.000 izdatih jedinica, 1.200.000 poseta i 350.000 referentnih usluga. Naši planovi za ovu godinu su veoma ambiciozni. To je, pre svega, otvaranje novih ogranaka, renoviranje postojećih i maksimalno poboljšanje rada sa našim korisnicima – zaključila je Ninkov. (Beoinfo)