Naslovna » Izlasci » Sport » Sergej Bubka specijalni gost na Beogradskom maratonu

Sergej Bubka specijalni gost na Beogradskom maratonu

Beogradski maraton ulazi u završnu fazu priprema za održavanje jubilarnog, 25. izdanja, 21. aprila ove godine, a Sergej Bubka, potpredsednik Svetske asocijacije atletskih federacija i još aktuelni svetski rekorder u skoku s motkom, najavio je mogućnost da bude specijalni gost.

U istoj funkciji Bubka je bio i na 10. beogradskom „Štark“ maratonu 1997. godine, kada je izjavio da je izuzetno zadovoljan organizacijom takmičenja i atmosferom u Beogradu. Mogućnost da posle 15 godina ponovo poseti prestonicu Srbije i tako podrži organizatore bila bi veliki podsticaj za ovaj događaj i nastavak tradicije Beogradskog maratona da svake godine ima vrhunske promotere.

Bubka je među retkim sportistima koji je osvojio sve što je bilo moguće tokom svoje karijere. Bio je evropski prvak i rekorder u dvorani i na otvorenom, svetski rekorder (svetski rekord je obarao 35 puta) i šestostruki svetski prvak, olimpijski rekorder i šampion i svakako je jedna od najznačajnijih figura u istoriji sporta sa mnogo nagrada i priznanja, uključujući i titulu najboljeg sportiste sveta.

Sada je predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine, predsedava sektoru za razvoj u IAAF-u, član je IOC-a (Međunarodni olimpijski komitet) i izuzetno je aktivan u mnogobrojnim humanitarnim i sportskim programima, posebno za decu i mlade.

Do početka maratona ostalo je tačno 100 dana. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.