Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Šinobusi i Keckec u klubu „Gun“

Šinobusi i Keckec u klubu „Gun“

Novosadski Šinobusi i Keckec nastupiće u subotu, 28. januara od 22.30, u Gun Clubu (Miloša Pocerca 10). Ulaznice mogu da se kupe u kafeu „Šikarica“ (Skadarska 22) po ceni od 300 dinara, a na dan koncerta na ulazu u klub cena će biti 400 dinara.

Šinobusi će izvesti pesme sa sva tri do sada objavljena albuma kao i nekoliko zanimljivih obrada, a Keckec će promovisati novi singl

Prvi album „Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama“, Šinobusi su objavili 2005, četiri godine posle nastanka. Do sada su imali više od 300 nastupa na festivalima, po klubovima i koncertnima sala širom regiona. Trenutno snimaju novi spot za „Ravnodušnu pesmu“ (treći singl sa aktuelnog albuma „Vagon za provetravanje tunela“, a novi album se očekuje do kraja godine.

Novosadski muzičar Keckec pre tri godine objavio je prvi album „Pesme iz godina uspavanog razuma“ (svirali Acid Folk Orchestra). Keckec pripada krugu ljudi koji održavaju novosadsku tradiciju sviranja bluza sa tekstovima na srpskom jeziku koju je započeo Vojvođanski bluz bend još davne 1968. godine. Kao saksofonista svirao je sa Ringišpilima, Pekinškom patkom, Peđom Vraneševićem… Komponovao je muziku za igrane i kratkometražne filmove, predstave, radio drame i televizijske emisije. Uskoro će objaviti singl „Hawaii“ koji je uradio zajedno sa bendom Šinobusi. Pored toga, priprema i svoje drugo izdanje. (danubeogradu.rs)