Naslovna » Izlasci » Pozorište » Staklena menažerija, 20. i 21. februar

Staklena menažerija, 20. i 21. februar

U sali Amerikana Doma omladine Beograda, 24. i 25. januara neće biti izvedena predstava „Staklena menažerija“, već 20. i 21. februara. Cena ulaznice je 500 dinara.

Posetioci koji imaju kupljene karte za izvođenja u januaru mogu da ih vrate na blagajni DOB ili da ih iskoriste za izvođenja u februaru.

Rediteljka je Ana Konstantinović, a uloge tumače Željko Maksimović, Zinaida Dedakin, Katarina Dimitrijević i Miljan Prljeta.

„Staklena menažerija“ je prva uspešna drama Tenesija Vilijamsa. Danas je vidimo u jednom novom izdanju, koje pokušava ne da je aktuelizuje, već da je ogoli do srži i vidi šta to tako živo kuca u njoj. Ova drama je ljubavna, porodična, psihološka, poetska, socijalna i mnogo više od toga. Ona govori o usamljenim ljudima koji žele da osmisle svoje živote i da opstanu. Udaja, posao, putovanje, novac, prošlost – sve su to iluzije koje ih održavaju u životu ali ih istovremeno od njega udaljavaju – udaljavaju ih od susreta sa drugim bićem. Vilijams kaže da u pozorištu želi da vidi Istinu, a ne fotografsku kopiju stvarnosti.

Tako i ova predstava traga za istinom. A ona je uvek drugačija, uvek živa i neuhvatljiva. Umetnički tim će pokušati da otkrije šta je to što i danas odzvanja u ovom klasičnom delu, ulazeći u koštac sa strahovima, strastima, usamljenošću, iluzijama i željom za ljubavlju. U intimnoj atmosferi pokušaće da dočaraju istinitost ovih usamljenih likova, kao i njihovu borbu za malo ljubavi i razumevanja. (danubeogradu.rs)