Naslovna » Izlasci » Film » Trilogija „20th Century Boys“ u Domu omladine
20th Century Boys
20th Century Boys

Trilogija „20th Century Boys“ u Domu omladine

U Velikoj sali Doma omladine Beograda (Makedonska 22), 20, 21. i 22. januara od 19.00, biće organizovane projekcije trilogije „20th Century Boys“.

Jedna od najboljih mangi svih vremena „20th Century Boys“ Naokija Urasave bio je polazište najskupljeg japanskog filmskog projekta svih vremena. Ova trilogija koštala je više od šest milijardi jena, a uloge tumači više od 300 glumaca. Reditelj Jukihiko Cucumi i Urasava, koji je slavu stekao remek delom „Monster“, u ovom projektu otišli su još dalje u kompleksnosti priče i likova. Filmovi su doživeli uspeh i u SAD i Evropi.

Glavni junak Kenđi, bolno suočen sa krizom srednjih godina, iznenada biva uvučen u misterioznu teoriju zavere čiji koreni sežu do njegovih igara u detinjstvu. Trilogija spada u najskuplje i najbolje ocenjene poduhvate savremene japanske kinematografije, i prava je poslastica za sve ljubitelje stripa koji od filmskih adaptacija očekuju da budu dosledne i verne izvornom delu.

Organizacija: Društvo ljubitelja japanske popularne kulture „Sakurabana“, Ambasada Japana u Beogradu i Dom omladine Beograda. Ulaz na sve tri projekcije je besplatan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.