Naslovna » BG svaštara » Uspešan „Trg otvorenog srca“

Uspešan „Trg otvorenog srca“

Od 12. decembra do 20. januara na Trgu Republike održana je manifestacija „Trg otvorenog srca“. Beograd je dobio svoj praznični kutak, kao što je to slučaj u brojnim svetskim metropolama.

Sa prepoznatljivom novogodišnjom ponudom i atmosferom „Trg otvorenog srca“ činile su drvene kućice ukrašene romantičnim zimskim detaljima, iz kojih su posetioce mamili mirisni napitci i topli zalogaji. Najveću pažnju izazvale su tradicionalne novogodišnje bombone, liciderska srca, lizalice, kao i sasvim nova poslastica, kolač od slatkog testa sa cimetom. Posetioci su uživali u kuvanom vinu, kafi, palačinkama i kobasicama. Takođe, atraktivne su bile i „venecijanske“ maske, novogodišnji ukrasi, dečije igračke i suveniri.

Ovo mesto ponudilo je Beograđanima i gostima Beograda zimsku zabavu i jedinstveno praznično iskustvo, a u skladu sa duhom praznika i priliku da budu humani i poklone nešto i drugima. U svim kućicama u ponudi je bio i suvenir manifestacije – novogodišnja šolja po ceni od 150 dinara. Upravo kupovinom ove šolje posetioci su pomagali da se prikupe sredstva za „Beogradski bebi klub“. Stvaranju tople praznične atmosfere doprineli su i različiti izvođači, koji su svakodnevno nastupali na maloj bini u sredini Trga. Od mađioničara i žonglera, dečijih horova „Beogradski glas“ i „Čarolija“, tinejdž benda Masterblasters do popularnih izvođača poput grupe Sevdah Baby. Posebnu atrakciju predstavljalo je pravljenje figura od leda uživo, uoči novogodišnje noći.

Najvernija publika svih programa, bili su upravo oni koji su najviše otvorenog srca, mališani. Svaki grad koji predstavlja značajnu turističku destinaciju, organizuje slične manifestacije, koje privlače mnoštvo inostranih i domaćih posetilaca, pa se ljudi iz Beogradske kulturne mreže nadaju da će „Trg otvorenog srca“ da se u narednim godinama razvija i da će postati tradicija Beograda. (danubeogradu.rs)

[box_dark]- Manifestacija je imala humanitarni, zabavni i turistički karakter.
– Prodato je 6.300 novogodišnjih šolja, a sakupljenih milion dinara biće poklonjeno „Beogradskom bebi klubu“.
– Partner manifestacije „Grand kafa“ donirala je novčana sredstva u iznosu od 5 hiljada evra, za nabavku specijalnih učila u vrtiću Vesna u Padinskoj skeli, namenjenih deci sa smetnjama u razvoju.
– Tokom 40 dana trajanja manifestacije održano je ukupno 48 nastupa različitih izvođača.[/box_dark]

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.