Naslovna » BG servis » Veliko interesovanje Beograđana za Most na Adi

Veliko interesovanje Beograđana za Most na Adi

– Živim na Zvezdari, ali ovo nisam mogla da propustim, morala sam sa ćerkama da pređem preko novog mosta, ovo je fenomenalno – rekla je Jagoda Andrejić, prelazeći sa ćerkama Marijom i Jovanom sa čukaričke na novobeogradsku stranu novog Mosta na Adi.

Celog dana na mostu su se smenjivale kolone automobila i pešaka, uglavnom onih koji juče nisu bili na otvaranju novog mosta, već su dešavanja pratili sa malih ekrana. Interesovanje i gužva su toliki, da je čak i Saobraćajna policija regulisala saobraćaj, ali većeg nestrpljenja nije bilo, već su svi strpljivo čekali svoj red da pređu preko novog mosta, koji je odmah po otvaranju zauzeo vodeće mesto među simbolima grada.

– Došli smo da vidimo kako je napravljen i da se uverimo da je ovo zaista jedna fantastična građevina. Ovaj most je ukras ne samo za Beograđane, već i za Srbiju, a mislim da se ovakvom građevinom možemo ponositi i bilo gde u svetu – kaže Anton Fenk, dok njegova supruga Mirjana dodaje da je Most na Adi i jedno od mesta koje će biti i turistička atrakcija za sve koji ubuduće dođu u glavni grad Srbije.

– Sasvim sam sigurna da će ovaj most umnogome i rasteretiti saobraćaj u gradu, jer već sada se vidi kojom brzinom vozila prelaze na drugu stranu. Ali pilon, to je za priču, čovek kada pogleda uvis, prosto ne može da veruje svojim očima – kaže Mirjana.

Za Marka Nikolića ovaj „letnji dan“ bio je pravo vreme da se prošeta sa devojkom preko novog mosta.

– Nije bilo problema da se peške pređe preko mosta, čak nam je, po ovako prijatnom danu bilo lakše nego što smo mislili. Desetak minuta, to nije ništa, a most je impozantan, pogotovo pilon – skoro uglas, rekli su Marko i Marina.

Još jedni od onih koji su sinoć gledali na televiziji, a danas rešili i da se lično uvere u lepotu novog mosta su i Subotići, Dragan i Rosa. – Krenuli smo sa Čukarice u Zemun polje, kod roditelja, desetak minuta do novog Beograda, a dalje ćemo prevozom, naravno. Šta da vam kažem, fantastično, jedna potpuno nova dimenzija, novi simbol grada i to nam daje nadu da nas ipak čekaju bolja vremena – kazao je Dragan.

Na Mostu na Adi tokom celog prvog dana 2012. videle su se dugačke kolone pešaka, ali i vozača koji su, ili rešili da obiđu „krug“, ili da brže nego do sada posete nekoga sa druge strane reke. (Beoinfo)