Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 3. međunarodni sajam vina BeoWine fair

3. međunarodni sajam vina BeoWine fair

Na Beogradskom sajmu (Bulevar vojvode Mišića 14), od 23. do 26. februara biće održan 3. međunarodni sajam vina BeoWine fair.

Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, predstavlja se od 2010. godine na Beogradskom sajmu. Pored domaćih vinara učestovaće i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.

Na jednom mestu predstavljaju se najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo „piće bogova“. U ponudi je i kompletna oprema za vinogradarstvo i vinarstvo.

Organizatori Sajma vina nastoje da neka dešavanja postanu zaštitni znak ove manifestacije. Biće održano nekoliko takmičenja: za najbolje domaće vino, za najbolje vino Sajma i takmičenje somelijera. Aukcijska prodaja vina jedan je od nezaobilaznih segmenata ove smotre, a na štandovima izlagača svakodnevno se organizuju i brojne degustacije.

Sajam vina će biti otvoren od 10.00 u hali 2, a cena ulaznice je 300 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.