Naslovna » Izlasci » Film » Crna Zorica
Crna Zorica
Crna Zorica

Crna Zorica

Svečana premijera filma „Crna Zorica“, Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus zakazana je za 20. mart od 20.30 u Sava centru (Milentija Popovića 9).

[box_dark]Svaki muškarac koji se zaljubi u nju nastrada. Ili možda postoji neki izuzetak!?[/box_dark]

„Crna Zorica“ je crna komedija sa avanturističkim elementima čija je radnja smeštena u savremenu istočnu Srbiju koja je i dalje uronjena u prazoverja i predrasude. Zorica (Ljuma Penov) je devojka sa sela, koja sa sobom nosi prokletstvo. Od kada se njena prva ljubav misteriozno udavila u reci, muškarci u njenoj blizini umiru na najčudnije načine. Ljutiti seljani su joj zbog toga nadenuli nadimak „poljubac smrti“. Priča se komplikuje kada Mane (Branislav Trifunović), tvrdoglavi policajac koji ne veruje u „bapske priče“ i veštičarenje, pokušava da otkrije da li je Zorica zaista serijski ubica, ili samo devojka željna ljubavi.

Iako još nije počela svoj bioskopski život „Crna Zorica“ je dobila prve pozitivne kritike i to u Americi. „Poslednji put kada se neki srpski reditelj uhvatio u koštac sa crnom bajkovitom komedijom rezultat je bio odličan film ‘Čarlston za Ognjenku’. Iako je je još rano reći da li će film ‘Crna Zorica’ doživeti uspeh kao i film Uroša Stojanovića, prvi rezultati su obećavajući“, napisao je Tod Braun u kratkom prikazu filma uz bogatu foto galeriju na sajtu twitchfilm.com.

U filmu igraju i Mirjana Karanović, Nikola Pejaković, Mihajlo Miša Janketić, Olga Odanović, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov, Dobrila Stojnić, Mladen Andrejević, Dubravko Jovanović i Stefan Bundalo. Scenarista filma je Goran Mojsin, scenarista serije „Mile protiv tranzicije“. Producenti su „Super films“ (Beograd), „Federico film“ (Varšava), „Frame by frame“ (Nikozija) i „Pan entertainment“ (Atina). Direktor fotografije je Vladan Janković, autor muzike Dimitris Fritzalas, scenograf Aljoša Spajić, kostimografkinja Zora Mojsilović, a montažer Marko Glušac. (danubeogradu.rs)