Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Eco Expo & Conference 2012

Eco Expo & Conference 2012

Prvi balkanski Eco Expo & Conference 2012 biće održan 1. i 2. marta (10.00-16.00) u „Belekspo centru“ (Španskih boraca 74a).

Na sajmu će se predstaviti svi proizvođači i firme koje se bave zaštitom životne sredine, zelenim tehnologijama, obnovljivim izvorima energije i energetskom efikasnošću, kao i predstavnici lokalnih i državnih vlasti i agencija, ambasada, privredne komore.

Glavni cilj je podizanje svesti o zaštiti životne sredine i popularizacija u Srbiji, kao i ukazivanje na probleme sa birokratijom pri realizaciji projekata, animacija domaćih proizvođača, inovatora i pokretanje ove privredne grane. Prošlogodišnji Eco Expo prerastao je formu sajma, pa će ovogodišnje, balkansko, izdanje biti platforma za promociju i razmena profesionalnih iskustava i znanja iz različitih područja zaštiti životne sredine: voda, vazduh, zemlja.

U saradnji sa PKS biće organizovane panel diskusije u svrhu razmene ideja, inicijativa i tehnologija. Posetioci će, uz besplatni ulaz, moći videti primere dobre prakse iz Srbije i stranih zemalja, zanimljive primere ekološkog prevoza, eksponate kao što su vetroagregati, elektroautomobili, elektrobicikli itd.

Organizator je „Zelena eko planeta“, a manifestaciju su podržali Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove. (danubeogradu.rs)