Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Jat Airways na 34. Sajmu turizma u Beogradu

Jat Airways na 34. Sajmu turizma u Beogradu

U prošloj godini Jat Airways se sa povećanjem broja putnika od 17,8 odsto u odnosu na 2010. svrstao među četiri najuspešnije aviokompanije u Evropi, a tokom ovog leta poleteće ka tri destinacije u Hrvatskoj – Splitu, Dubrovniku i Puli, i pored aerodroma Hitrow, koristiće i aerodrom Gatwick u Londonu, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj na štandu Jata u okviru održavanja 34. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Direktor Prodaje i marketinga Jata Dragan Breneselović podsetio je da je i povećanjem iskorišćenosti putničke kabine od 10 odsto Jat ostvario odličan rezultat u 2011:
– Zahvaljujući saradnji sa partnerskim aviokompanijama Etihad-om, Emirates-om, AlItalia-om, Virgin-om i drugim kompanijama sa kojima imamo veoma pozitivne poslovne odnose ostvarili smo ovako dobre rezultate, ali sve to je takođe i dokaz da Jat Airways dobro radi. U 2011. imali smo 8 odsto više prihoda nego u 2010, a takođe i u januaru 2012. beležimo porast broja putnika od 8 odsto u odnosu na prošlu godinu. Jedna od inovacija koju ćemo ponuditi putnicima, posebno onima koji karte kupuju preko interneta, jeste da će iz svog doma bez problema moći da promene svoju rezervaciju. Na našem sajtu vrlo brzo će se pojaviti aplikacija i putnici više neće morati da odlaze do agencije ili Jata, već će na svom kompjuteru sa dva tri klika moći sve sami da urade i promene rezervaciju. Smatramo da je to jedan od vrhunskih softvera koji je u interesu putnika. Sve to govori da mnogo radimo da bi podigli kvalitet usluga koji nudimo kao srpska nacionalna aviokompanija – rekao je Breneselović.

Direktor prodaje za Srbiju i Zapadni Balkan Đorđe Vukotić najavio je da će Jat Airways posle više od dve decenije ovog leta ponovo uspostaviti redovan saobraćaj iz Beograda za Split, od početka jula do kraja septembra, dva puta nedeljno. Jat će nastaviti sa letenjem za Dubrovnik u letnjem periodu i to sa jednom frekvencijom više u odnosu na prošlu godinu, odnosno tri puta nedeljno od 15. juna do kraja septembra. Posle dve godine Jat će ponovo leteti i za Pulu dva puta nedeljno od sredine juna do kraja septembra.

– Kako bi izašao u susret većem interesovanju putnika za putovanja ka glavnom gradu Velike Britanije povodom predstojećih Olimpijskih igara Jat će tokom ovog leta od 15. juna do 15. septembra pored sletanja na najveći londonski aerodrom sletati i na aerodrom Gatwick. Pored ovih destinacija tu su i dodatne frekvencije za Moskvu koje će se obavljati u toku noći, kako bi putnici imali bolje veze sa destinacijama u regionu. Takođe tu je i City Break ponuda koji radimo u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i agencijama i hotelima u našem glavnom gradu, čime promovišemo i Beograd i Srbiju i ostvarujemo značajan porast broja turista u prestonici Srbije – kazao je Vukotić. (danubeogradu.rs)