Naslovna » BG svaštara » Konkurs za najbolju fotografiju Novog Beograda

Konkurs za najbolju fotografiju Novog Beograda

Opština Novi Beograd tradicionalno organizuje 6. bijenale izbora za najbolju fotografiju Novog Beograda.

Na konkurs može da se prijavi ko god želi, a svaki učesnik može da pošalje najviše pet fotografija koje su inspirisane Novim Beogradom. Fotografije treba poslati na mejl konkurs@novibeograd.rs ili poštom na adresu: Gradska opština Novi Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 167, sa naznakom „Za najbolju fotografiju Novog Beograda“. Radovi moraju pristići najkasnije do 25. marta 2012. godine u 12.00.

Uslovi konkursa: rezolucija fotografije – 300 dpi; maksimalna veličina – 3 MB; format – jpg. Format fotografija koje se ne predaju u elektronskom obliku mora biti od 20×30 cm do 30×40 cm. Fotografije treba da budu neopremljene (neuramljene i bez parspatua).

Uz svaku fotografiju neophodno je da stoji ime autora, naziv fotografije, kao i mesto i vreme kada je snimljena. Na fotografijama će biti dozvoljene samo digitalne korekcije u domenu izmena boja, odnosno osvetljenja i kontrasta, dok nisu prihvatljive korekcije koje podrazumevaju umetanje elemenata koji se nisu originalno nalazili na fotografiji. Fotografije ne smeju biti starije od dve godine.

Najbolje fotografije po izboru stručnog žirija opština će nagraditi novčanim nagradama u iznosu od 70 hiljada dinara za prvo mesto, 50 hiljada za drugo i 30 hiljada za treće mesto. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.