Naslovna » Izlasci » Pozorište » Mini teater u CZKD

Mini teater u CZKD

Mini teater iz Slovenije predstaviće se beogradskoj publici sa dve predstave u režiji Ivice Buljana „Macbet posle Šekspira“ Heinera Müllera (2. mart od 20.00) i „Ma and Al“ (3. mart u 20.00) u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21). Cena karte po predstavi iznosi 500 dinara.

Predstava „Macbet posle Šekspira“ dobila je brojne nagrade među kojima izdvajamo: „Premio Villenueva – Critica Cubana“, nagradu kubanskih kritičara i pisaca za najbolju stranu predstavu prikazanu na Kubi 2009. godine, kao i „Veliku nagradu“ 44. Borštnikovih susreta u Mariboru. U predstavi igraju Marko Mandić, Milena Zupančić, Polona Vetrih…

Druga predstava, takođe pod rediteljskom palicom Ivice Buljana „Ma and Al“, predstavlja kolaž tekstova J. D. Salingera i B.-M. Koltèsa. Tri monološka performansa simbolički prikazuju novi fiktivni svet, koji se izdvaja i predstavlja kao realan, kao nastavak gledalačkog i književnog prostora. Teme, koje otvara predstava, jesu raznovrsne i svakodnevne: smrt deteta, raspad društva, američka demokratija, rat u Vijetnamu, odnos između klasičnog i savremenog pozorišta, umetnost ratovanja, nemogućnost komunikacije između dece i odraslih, moć i otuđenje. Predstava se igra na engleskom jeziku, a glumci su Senka Bulić i ponovo Marko Mandić.

Posle obe predstave biće održan razgovor sa rediteljem i glumcima. (danubeogradu.rs)

loading...