Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Nova scena: Stuttgart Online i Kriške

Nova scena: Stuttgart Online i Kriške

U okviru koncertnog serijala „Nova scena“, koji Dom omladine Beograda organizuje tokom godine, 11. februara od 21.00 u Klubu DOB (Makedonska 22) nastupiće bendovi Stuttgat Online i Kriške i predstaviti svoja najnovija izdanja. Cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara.

Bend Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin „Popboks“ ih je proglasio najboljim debitantima 2007. godine. Prvi album, „Radost svakom domaćinstvu“, snimili su 2009. Grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regionu, a imali su i nekoliko uspešnih singlova. Drugi album „Prava stvar“ snimili su prošle godine. Jedanaest pesama čini „punokrvnu rokenrol ploču sa velikim brojem hitova“, kako kažu autori – Bojan Slačala (bas i glas) i Marko Barišić (bubnjevi i glas).

Bend Kriške nastao je 2009. godine. Dragan Jovanović, Milan Bukejlović i Damjan Babić svirali su u alternativnom rok bendu Zemlja broj 9 a sa pevačem Oliverom Svilanom nastupila je nova faza u njihovom radu. Bend je, po rečima članova, postao otvoreniji i komunikativniji. Od do sada prikupljenog materijala, najavili su objavljivanje albuma u izdanju „Odličnog hrčka“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.