Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album: Leonard Cohen – Old Ideas

Novi album: Leonard Cohen – Old Ideas

U prodaji je novi album Leonarda Cohena „Old Ideas“.

Posle osam godina pauze, Cohen je objavio novi studijski album, koji je najavio singl „The Darkness“. U novih deset pesama na albumu, poetski se obrađuju neke od temeljnih dilema vezanih za čovekov život – odnos prema transcendentalnom biću, ljubav, seksualnost, gubitak i smrt. Kao najduhovniji album priznatog umetnika, „Old Ideas“ poziva na saosećanje i poštenje.

Iako je snimanje albuma započelo u januaru 2011, mnoge pesme i tekstovi datiraju od ranije, jer je Cohen na njima radio godinama. Dve pesme sa albuma „The Darkness“ i „Lullaby“, prvi put su snimljene 2007. godine, pa su prvobitno izvođene uživo za vreme nedavno završene, veoma uspešne svetske turneje. Cohen je prošlog oktobra, na dodeli književne nagrade Principe de Asturias u Španiji, obožavateljima najavio šta mogu da očekuju u budućnosti.

– Shvatio da sam uz ovaj glas dobio i uputstva. A uputstva su sledeća… Nikada se ne jadajte bez razloga. Ukoliko planirate da priznate neizbežni poraz, koji čeka sve nas, učinite to na takav način, da ne prelazi granice ponosa i lepote. (danubeogradu.rs)

loading...