Naslovna » Porodica » Deca » Novobeogradske Dečje muzičke svečanosti 2012.

Novobeogradske Dečje muzičke svečanosti 2012.

„Prijatelji dece opštine Novi Beograd“ organizovaće opštinska takmičenja učenika osnovnih škola Novog Beograda „Dečje muzičke svečanosti“ od 23. februara do 1. marta.

„Biramo najraspevanije odeljenje“ je manifestacija koja će biti održana u svečanoj sali OŠ „Marko Orešković“ (Otona Župančiča 30), 23. februara od 17.00. Odeljenjske zajednice III i IV razreda, pobednice sa školskih takmičenja, pevaju jednoglasno dve kompozicije po slobodnom izboru, jednu dečju i jednu izvornu narodnu umetničke vrednosti, od kojih se jedna izvodi a cappella, a druga može biti izvedena i uz instrumentalnu pratnju dece, učenika istog odeljenja.

U okviru „Dečjih muzičkih svečanosti“ biće priređen i susret solo pevača „Zlatna sirena“, ali i malih vokalnih sastava (dueti, terceti i kvarteti) u svečanoj sali OŠ „Branko Radičević“ (Jurija Gagarina 195; blok 45) i to po kategorijama: Stari majstori – klasična solo pesma (28. februar, 17.00), Dečja zabavna pesma (29. februar; 17.00) i Izvorna narodna pesma – domaća i strana (1. mart, 17.00).

Cilj takmičenja je da podstakne decu da pevaju dečje pesme iz oblasti umetničkog i narodnog stvaralaštva. Takmičenje se odvija u tri kategorije: I kategorija (mlađi uzrast, učenici I-III razreda), II kategorija (srednji uzrast, učenici IV-VI razreda), III kategorija (stariji uzrast, učenici VII-VIII razreda). Prvoplasirani takmičari dobiće diplome i knjige na dar i učestvovaće na gradskim takmičenjima. (danubeogradu.rs)

loading...