Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Predstavljena kulturno-turistička platforma Beograda za 2012.

Predstavljena kulturno-turistička platforma Beograda za 2012.

Na Međunarodnom sajmu turizma, koji je danas otvoren u Beogradu, prezentovana je zajednička agenda za 2012. godinu, koja po ugledu na najveće svetske metropole promoviše kulturne i turističke vrednosti naše prestonice.

Predsednik organizacionog odbora projekta kandidature Beograda za evropsku prestonicu kulture 2020. godine Aleksandar Peković i direktor Turističke organizaciji Beograda Dejan Veselinov istakli su, kao nosioci projekta, da zajednička agenda predstavlja stvaranje platforme za budućnost.

Peković je na štandu TOB-a (Hala 4 Beogradskog sajma) istakao da je kulturna mapa glavnog grada Srbije prvi put okupila sve značajnije predstavnike kulturnih dešavanja i ustanova u prestonici, a sve po ugledu na već postojeće agende vodećih kulturno-turističkih destinacija sveta.

– Okupili smo se oko zajedničke ideje kako bismo u budućnosti uspeli da naš grad stavimo na mapu kulturnih prestonica, što će neminovno privući veći broj gostiju. Takođe, ova platforma, posle potpisanog protokola o saradnji sa Beogradskim univerzitetom i Univerzitetom umetnosti, predstavlja prirodni nastavak saradnje sa kulturnim institucijama, kao i uspešne edukacije mlađe populacije kod nas – ukazao je Peković i zaključio da ovakvi projekti daju novu perspektivu gradu Beogradu, njegovim posetiocima, ali ljudima koji u njemu žive.

Turistička organizacija Beograda, kao jednu od osnovnih aktivnosti, uspešno prezentuje kandidaturu našeg grada za evropsku prestonicu kulture na sajmovima širom kontinenta.

– Na taj način predstavljamo ovaj projekat, ali i trenutni kulturni potencijal našeg glavnog grada – istakao je prvi čovek te organizacije Dejan Veselinov.

On je podsetio da je projekat „Beograd 2020“ već doprineo razvojnom turističkom potencijalu naše prestonice, ali, kako je najavio, pravi rezultati tek mogu da se očekuju, što će Beograd trajno pozicionirati na turističkoj mapi Evrope i sveta. (Beoinfo)