Naslovna » BG svaštara » Književnost » Promocija monografije „Belgrade, the open city“

Promocija monografije „Belgrade, the open city“

U Kulturnom centru Beograda, u sredu, 29. februara od 12.00, biće predstavljeno prvo, ekskluzivno, englesko izdanje monografije o Beogradu, „Belgrade, the open city“, autorke Dragane Božinović, a u prevodu Timotija Džona Bajforda.

Reč je o delu koje, osim visoke umetničke i književne vrednosti, sаdrži i korisne informаcije za strаne posetioce poput opisa turističkih atrakcija Beograda, imenika sa adresama i telefonima, kao i informacija za dobro raspoloženje.

Prefinjenim izgledom i bogatim sadržajem u pet odabranih poglavlja i anegdotama i mislima poznatih Beograđana, monografija „Belgrade, the open city“, prikazuje Beograd strancima ističući njegove znamenitosti i poznate ličnosti, tradiciju, duh i kulturu naroda, a sa druge, pak, prikazuje ga u nekom drugačijem svetlu onima, koji su ga već upoznali.

O monografiji će govoriti profesordr Dušan Ivanić, fotograf El Gvojos, prevodilac Timoti Bajford, predsednik fotografske sekcije ULUPUDS-a Miroslav Predojević, sekretar Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije Dragana Šabić, direktor agencije Blumen group Nataša Pavlović Bujas i autorka Dragana Božinović.

Monografiju je pripremilo Udruženje „Licej“ u saradnji sa agencijom „Blumen group“, i uz podršku deset ambasadora. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.