Naslovna » BG špijun » Prvi multipleks bioskop u Nišu i Kupina fest

Prvi multipleks bioskop u Nišu i Kupina fest

U Nišu će biti otvoren Kupina bioskop 28. februara, kada će biti organizovan i Kupina fest, koji će trajati do 13. marta.

Po prvi put Kupina fest će biti organizovan u novom, prvom multiplex bioskopu u Nišu, koji ima dve sale od 100 i 150 mesta, ali i klub u kome će biti organizovane muzičke večeri. Redovan repertoar u bioskopu počinje od 14. marta, posle završetka festivala, a cena ulaznice biće 250 dinara. Prve projekcije i to u 3D tehnologiji biće „Nemoguća misija 4“ i „Mačak u čizmama“.

Tokom Kupina festa biće prikazani filmovi nominovani za Oskara. Izbor je, u saradnji sa Kupina filmom, napravio niški filmski kritičar Dejan Dabić. Preduzeće „Kupina film“ sarađivaće sa Regionalnom privrednom komorom Niš i Niškim kulturnim centrom, pa će u ovom prostoru tokom narednih godina biti organizovane i druge manifestacije i skupovi.

Na svečanom otvaranju bioskopa, 27. februara od 19.30 biće organizovan performans, mini koncert i projekcija filma Emira Kusturice „Život je čudo“.

Što se tiče Kupina festa, niška publika moći će da pogleda filmove „Ratni konj“, „Koriolan“, „Martovske ide“, „Džejn Ejr“, „Melanholija“, „Čelična dama“, „Lokalni vampir“ i druge. Cena ulaznice je 250 dinara, a komplet košta 3.500 dinara (rezervacije: 018/520-434). (danubeogradu.rs)