Naslovna » Izlasci » Film » Ratni konj (War Horse)

Ratni konj (War Horse)

Film „Ratni konj“ (War Horse) premijerno će biti prikazan na FEST-u, 26. (19.00) i 27. februara (11.00) u Sava centru. Od 1. marta biće na redovnom bioskopskom repertoaru.

Novi film Stivena Spilberga ima šest nominacija za Oskara, a među njima je i nominacija za najbolji film. Ovo je epska avantura za publiku svih uzrasta. Smeštena na predivnim predelima ruralne Engleske i Evrope za vreme Prvog svetskog rata, priča je o izvanrednom prijateljstvu između konja po imenu Džoi i mladića Alberta koji će ga pripitomiti i izdresirati. Kada ih na silu razdvoje, videćemo neverovatno putovanje ovog konja u toku rata, koji će menjati i inspirisati živote ljudi koje će sretati – od britanske konjice, nemačkih vojnika do francuskog farmera i njegove unuke – pre nego što priča dostigne svoj emotivni vrhunac u srcu ničije zemlje.

Prvi svetski rat je doživljen kroz putovanje ovog konja – jedne odiseje radosti i tuge, strastvenog prijateljstva i velike avanture. „Ratni konj“ je jedna od najboljih priča o prijateljstvu i ratu – uspešna knjiga je pretočena u još uspešniji pozorišni hit koji stiže na Brodvej sledeće godine. A sada dolazi na velika platna u epskoj adaptaciji jednog od najvećih reditelja filmske istorije. (danubeogradu.rs)