Naslovna » BG servis » Saobraćaj u Beogradu usporen

Saobraćaj u Beogradu usporen

Ekipama beogradske hitne pomoći zbog intezivnih snežnih padavina otežano je kretanje do odredišta sa kog je zatražena lekarska pomoć, izjavila je portparol hitne pomoći Nada Macura.

Ona je rekla da je potrebno dosta vremena da se stigne do odredišta i da je vožnja iz bezbednosnih razloga usporena u svim delovima grada. Macura je ponovo pozvala starije građane da ne izlaze iz kuće uz napomenu da je tokom jutra bilo već oko deset padova zbog snega i leda.

BAS: Otkazano 25 polazaka, kašnjenja u proseku 60 minuta
Autobusi koji dolaze na Beogradsku autobusku stanicu (BAS) u proseku kasne 60 minuta a u polascima do 20, izjavio pomoćink šefa stanice Dragan Savić i dodao da je trenuto otkazano 25 polazaka iz glavnog grada.
Savić je naveo da su polasci otkazani ka različitim destinacijama među kojima su Sombor, Ljubovija, Kraljevo, Subotica, Vrnjačka Banja, Bezdan, Igalo…

< Autobusi u polascima kasne do 20 minuta. U dolascima kašnjenja su nešto duža – u proseku 60 minuta i odnose na sve pravce – kazao je Savić i dodao da su, zbog snega i jakog vetra, u proseku najveća zakašnjenja autobusa koji dolaze iz mesta širom Vojvodine.

Savić je kao najduža kašnjenja na BAS naveo dolaske autobusa sa Zlatibora, iz Uba, Sarajeva, Nevesinja, Novog Sada… Autobus sa Zlatibora je u Beograd stigao 88 minuta minuta posle predviđenog vremena, iz Nevesinja 86, Sarajeva 105, iz Odžaka 92, a sa Uba sat i po. Autobus iz Valjeva u Beograd je stigao sa 157 minuta zakašnjenja.

Saobraćaj na aerodromu bez smetnji
Saobraćaj na beogradskom aerodromu funkcioniše normalno i bez prekida iako jak sneg od sinoć neprekidno pada, rekao je direktor aerodroma „Nikola Tesla“ Velimir Radosavljević.

– Aerodrom raspolaže modernom mehanizacijom za održavanje pista i manevarskih površina. Osoblje je obučeno i utrenirano – kazao je Radosavljević.

On je dodao da su zbog zatvaranja aerodroma u Podgorici otkazana tri prepodnevna leta ka tom gradu, a da aviokompanije putnike prevoze do Tivta odakle su obezbeđeni automobili za Podgoricu. Radosavljević je rekao i da je više desetina ljudi svakodnevno 24 sata angažovano na održavanju pista. (Studio B)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.