Naslovna » BG svaštara » „Share2“ konferencija krajem aprila

„Share2“ konferencija krajem aprila

Druga Share konferencija biće održana od 26. do 28. aprila godine, a Beograd će ponovo postati epicentar razmene naprednih ideja i znanja iz oblasti društva, tehnologije, Interneta, muzike i novih medija. Sve to će pratiti intenzivan muzički program koji će se istovremeno odvijati u nekoliko odabranih klubova i alternativnih prostora u gradu.

Od kako je prvi „Share“ održan u proleće 2011. godine, turbulencije aktivizma na Internetu potresle su svaki deo planete. Arapsko proleće, okupacija Vol Strita, borba protiv SOPA i PIPA zakona samo
su neki od snažnih pokreta koji su pokazali da Internet postaje sve uticajniji u velikim promenama i
osnaživanju građanstva.

Ove godine, Share konferencija će ponovo okupiti više od dve hiljade aktivista, blogera, injženjera, programera i umetnika iz Srbije i inostranstva, tokom tri dana interesantnih predavanja, radionica i sastanaka u Domu omladine Beograda. Predavači su vodeće međunarodne zvezde na polju Internet aktivizma i društvenih promena, sajber disidenti i svetski poznati blogeri koji će publiku upoznati sa novim formama aktivizma i pristupima u primeni novih medija i naprednih tehnologija. Diskusija će zaći duboko u podzemlje Internet pokreta kako bi istražila grupe koje se bore za digitalna prava, štiteći privatnost sugrađana, a uz naprednu muziku i kulturu veličati Internet kao otvorenu i slobodnu teritoriju
za sve.

Muzički program konferencije, „Share by Night“ predstaviće nastupe aktuelnih svetskih autora inovativne elektronske i savremene muzike koji će deliti bine i DJ pultove sa talentima lokalne klupske scene.

Nastup je potvrdio Darren Cunningham, poznatiji pod pseudonimom ‘Actress’. On je enigmatični londonski producent čija se muzika u velikoj meri zasniva na lo-fi estetici i njenim elementima: greškama pri snimanju i reprodukciji pesama, ali do te mere gde ona dobija zavidnu umetničku vrednost.

Iz Londona takođe dolazi i trenutno vodeće ime britanske elektro-fank scene Roska čije se ploče nalaze u koferima većine popularnih dubstep diskdžokeja na svetu. Berlinsku tehno i haus scenu će u klubu Tube predstaviti Redshape, ATA, Gerd Janson ali i kanađanin Guillaume & The Coutu Dumonts.

Share konferencija će ove godine biti besplatan događaj. Svi zainteresovani delegati moći će kroz niz konkursa, radionica i akcija, u toku marta i aprila, da obezbede sebi prisustvo predavanjima na Share-u. Zbog ograničenog kapaciteta, u opticaju će biti 2.000 jedinstvenih narukvica koje predstavljaju propusnicu za više od 100 predavanja, izložbi, koncerata i DJ nastupa.  (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.