Naslovna » Izlasci » Izložbe » „Telo 2“ u Magacinu

„Telo 2“ u Magacinu

Od četvrtka, 9. (19.00) do nedelje, 19. februara u Magacinu u Kraljevića Marka 4 biće otvorena izložba „Telo 2“, čiji su selektori istoričarka umetnosti Nataša Radojević i profesor Marko Lađušić.

Ovo je logičan nastavak prošlogodišnjeg projekta „Telo“ u kome je učestvovalo više od 40 mladih umetnika. I ove godine bilo je tridesetak mladih učesnika ali i gostiju koji se bave video-radovima. Selektor video-radova je istoričarka umetnosti Nataša Radojević.

Projekat je veoma složen skup različitih doživljaja i likovnih opservacija figure (čoveka). Večita potreba umetnika je da objasni kontekst vremena i prirode sredine u kojoj egzistira, a figura je nešto što mi svakako jesmo ili je predstava onoga kako nas drugi vide. Taj fenomen je večit u svim periodima naše civilizacije, tema je svevremena u svakom društvu i sredini čak i kada je zabranjena kao stvaralački oblik viđenja čoveka. Radovi studenata i mladih umetnika su individualistički a spajaju ih motivi i materijali, koji i sami predstavljaju okruženje u kojem nastaju.

Radno vreme je od 12.00 do 19.00 radnim danima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.