Naslovna » BG servis » Vanredno stanje u Beogradu – pregled vesti za 11. februar

Vanredno stanje u Beogradu – pregled vesti za 11. februar

Sve glavne saobraćajnice u Beogradu su prohodne, a u čišćenju su angažovana sva raspoloživa vozila Zimske službe JKP „Beograd put“, rekao je Zoran Jović, operativni inženjer Zimske službe ovog gradskog preduzeća.

– Naše ekipe čiste takozvani „prvi prioritet“, to jest sve glavne saobraćajnice u gradu. Tako gradske ulice čisti 126 vozila, dok je na regionalnim putevima angažovano 21 vozilo. Premda sneg neprestano pada, saobraćaj se odvija bez prekida. Naše ekipe angažovane su i na ručnom posipanju soli i uklanjanju snega sa autobuskih stajališta – rekao je Jović.

On je istakao da se zbog niske temperature vazduha ulice posipaju i solju i kalcijum hloridom.

– Regionalne puteve posipamo mešavinom, dok u ravnim delovima grada ulice posipamo solju. Kalcijum hlorid posipamo u gradu, na uzbrdicama, budući da je on efikasan na ovim temperaturama – rekao je Jović.

Nema skraćenja linija GSP „Beograd“
Nijedna linija javnog gradskog prevoza nije skraćena zbog vremenskih (ne)prilika i nema većih izmena režima saobraćaja Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“, izjavio je dežurni dispečer Dragan Perović.

– Zbog snežnih padavina pojedini autobusi su na linijama koje idu po beogradskim brdima stajali po nekoliko minuta, ali se i tu saobraćaj sada odvija bez zastoja. Takav je slučaj bio u Zaplanjskoj i Rasinskoj ulici, gde je linija 42 preusmerena i saobraća kao 59. Samo je linija 33 od juče skraćena do stare okretnice u Kumodražu zbog popravke vodovodne cevi u ulici Vojvode Stepe – kazao je Perović.

„Beokom servis“ dežura za praznike
Zbog vanredne situacije koju su prouzrokovale snežne padavine, Služba za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima – „Beokom servis“ dežuraće naredne sedmice od 13. do 19. februara, najavljeno je iz tog servisa.

Građani se u svako doba za informacije mogu obratiti i Gradskom centru za obaveštavanje na brojeve telefona 985, 3249-214. „Beokom servis“ svakog radnog dana radi od 7.00 do 22.00, a operateri su dostupni na besplatan broj telefona 0800/110-011 ili na broj 011/3090-007, za mobilne telefone.

Vazdušni saobraćaj funkcioniše normalno
Vazdušni saobraćaj na beogradskom aerodromu odvija se bez poteškoća uprkos pojačanim snežnim padavinama i jakom jugoistočnom vetru, saopštio je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“. Međutim, svi letovi na liniji Beograd – Podgorica su otkazani, jer je od jučerašnjih večernjih časova aerodrom u Podgorici ponovo zatvoren zbog nove količine snega. Zimski štab aerodroma radi punim kapacitetom, a poštovanje strogih procedura koje se primenjuju u ovakvim vremenskim uslovima omogućava da se letovi obavljaju na potpuno bezbedan način. (Beoinfo, Studio B, danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.