Naslovna » Izlasci » Festivali » Vračar rocks – prvo veče

Vračar rocks – prvo veče

Festival „Vračar rocks“ počinje u petak 3. februara u velikoj sali Centra za kulturu Božidrac (Radoslava Grujića 3), koncertima grupa Sinestezija, The Dibidus i Fundango. Festival se održava svakog petka do 1. juna.

Tokom narednih festivalskih večeri nastupiće po nekoliko bendova različitih muzičkih žanrova, ali koji imaju i ponešto zajedničko. Tako će publika biti u prilici da čuju i grupe na čijim nastupima do tada nisu bili. Prvih festivalskih večeri sviraćeNaked, Repetitor, Kriške, Elemental iz Hrvatske…

Sala Božidaraca renovirana je prošle godine i prima oko 500 posetilaca. Želja nam je da se ovom mestu vrati značaj koji je imao u drugoj polovini prošlog veka i da se stvori novi kreativni centar u kome će se muzičari i posetioci dobro osećati. Centar za kulturu Božidarac ovaj festival organizuje u saradnji sa muzičarima Duškom Milojevićem, Goranom Miloševićem i Radetom Markovićem i opštinom Vračar. (danubeogradu.rs)

[box_dark]O bendovima
Sinestezija… Tokom 2011. imala je dva zapažena singla „Auuum“ i „Nije isto“, a nedavno su izdali prvi album „Šminkanje stvarnosti“. Njihova najnovija pesma „Pohvali noć“ trenutno je na vrhu svih domaćih top lista.

The Dibidus… Ovo je bend koji postoji već deset goidna. Sastavljan je od bivših članova grupa „Familija“ i „Deca loših muzičara“. Na koncertu u Božidarcu promovisaće novi album „Trenerka i sako“.

Fandango… Bend je sastavljen isključivo od devojaka. Po beogradskim klubovima sviraju od 2010. godine, a na nedavno završenom „Beogradskom festivalu autorskih bendova“, osvojile su drugo mesto.[/box_dark]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.