Naslovna » BG špijun » Zimski sportovi na Staroj planini

Zimski sportovi na Staroj planini

Ova zima predstavlja najuspešniju ski sezonu u poslednjih 10 godina u Srbiji, a značajan doprinos tome daje najmlađi ski centar „Stara planina“ u kojem od pre mesec dana funkcioniše i najmodernija gondola, prva u Srbiji. Dejan Ljevnaić, v.d. direktora „Skijališta Srbije“ rekao je da je puštanjem u rad novog četvoroseda skijašima omogućeno da skijaju na 13 kilometara povezanih staza.

„Ovim smo povezali skijalište Konjarnik i skijalište Jabučko ravnište. Svaki skijaš koji dođe na Staru planinu, priuštiće sebi da proba prvu srpsku gondolu, dužine 1100 metara. Kapacitet godnole je trenutno 1200 skijaša na sat, osmosedna je i prevozi skijaše brzinom od 6 metara u sekundi“, rekao je Ljevnaić.

On je istakao da je ove godine uveden popust za određene kategorije ski karata. „Odobrili smo popust na grupe od 10 posto, i od ponedeljka do četvrtka od 50 posto za sve skijaše. Ovim smo priuštili mnogo većem broju skijaša da koristi naše ski centre i trenutno imamo posećenost veću od 30 posto u sva tri
skijališta“, rekao je v.d. direktora „Skijališta Srbije“.

U planu je veštačko osnežavanje novog dela skijališta, kao i izgradnja novog četvoroseda, koji bi se nalazio na Rakitskoj gori. Sa deset kilometara novih staza i sa instaliranom skijaškom infrastrukturom, Stara planina turistima može da pruži idealne uslove za sve vrste zimskih sportova. (danubeogradu.rs)

loading...