Naslovna » BG svaštara » BG Fashion » 31. Amstel Fashion Week

31. Amstel Fashion Week

Od 31. marta do 7. aprila na raznim lokacijama Modni studio Click organizovaće 31. Amstel Fashion Week, na kojoj će se predstaviti najvažniji i najatraktivniji akteri domaće modne scene.

Modne kuće, samostalni dizajneri i međunarodni brendovi predstaviće najnovije kolekcije. Na svečanom otvaranju publika će videti novu liniju Dragane Ognjenović „Software“, a tokom Nedelje mode kolekcije će ekskluzivno predstaviti i Ana Ljubinković, Iva Stefanović, Ljuba Sikimić i drugi.

Ljubitelji mode videće i revije popularnih brendova: Patrizia Pepe će prikazati šik i ultra savremenu garderobu za modernog muškarca; Benetton će prikazati kolekciju za celu porodicu, a jarke boje i printovi, kao i legendarni potpis ovog brenda su definitivno ‘must have’ ove sezone; Sisley donosi modu za muškarca i ženu, a glavni začin ovogodišnje kolekcije je atmosfera sedamdesetih, koja se pretapa kroz lonac pun stilova i boja; Martini Vesto će predstaviti kolekciju klasičnih odela za savremenog muškarca, ali i ‘ultra modern’ liniju koju kreira Boško Jakovljević; poznati lanac multibrend radnji Fashion&Friends predstavlja aktuelnosti brendova Miss Sixty, Killah i Energy; posebnu ekskluzivnost ovog izdanja Fashion Week-a predstavljeće revija nakita Pierre Lang.

[box_dark]31. Amstel Fashion Week – program[/box_dark]

Uvek se posebno obraća pažnja na studente mode i mlade dizajnere koji se predstavljaju u tradicionalnom programu Novi dizajneri – Danka Karović, Tanja Stanković, Aleksandra Mitkovska. I ovoga puta se očekuju gosti iz inostranstva, koji će dodatno doprineti adekvatnoj informisanosti brojnih modnih sladokusaca. U Beograd dolazi Nicola de Main, londonska dizajnerka koje je svojim radom snažno privukla pažnju javnosti tako da ju je Nivea angažovala za specijalni dizajn pakovanja za Nivea soft kreme.

Pored standardnog programa sa prezentacijom kvalitetnih kolekcija, Amstel Fashion Week će i ovoga puta obeležiti i dodatni program kao što je sve popularniji program Modne vinjete koji će se ovoga puta održati u novom alternativnom prostoru Mixer House, a u kom će učestvovati Aleksandra Žiravac, Tijana Žunić, Lada Dragović, Jovana Marković, studenti Akademije lepih umetnosti. Veoma je zanimljiv projekat koji će biti organizovan u Etnografskom muzeju „Stari zanati za novo doba“. Njime će biti predstavljena još jedna mogućnost očuvanja starih zanata u saradnji pletilja iz zapadne Srbije sa savremenim modnim dizajnerima: Gordanom Ćirić Krstić, Sonjom Krstić, Valentinom Obradović, Batom Spasojevićem i Dejanom Momčilović.

Darko Kostić 30.fw
Iz kolekcije Darka Kostića (30. BFW)

I ovoga puta Beogradska nedelja mode podržava društveno odgovorne projekte i kao deo programa organizuje reviju Najbolji prijatelj. Kreativna modna igra renomiranih domaćih umetnika koji su i sami veliki ljubitelji pasa, rezultirala je specijalnom linijom modnih aksesoara Doggy Style, a na modnoj pisti će ih u ulozi manekena publici prikazati sami psi. Na reviji će biti promovisan i serijal od 12 spotova u kojima poznate ličnosti Srbije svojim primerom odgovornog vlasništva promovišu ideju da ljubav prema psima podrazumeva i odgovornost i pozivaju građane da i sami usvoje psa i tako steknu pravog najboljeg prijatelja. Modne aksesoare ove godine između ostalog kreiraju i čuveni dizajner Slavimir Stojanović, slikar Uroš Đurić, umetnica Jovana Božović i fotograf Miša Obradović i mnogi drugi.

Centralna lokacija će i ovoga puta biti Belexpocentar u kome BFW ostvaruje visoke produkcione standardne nalik onima u velikim modnim metropolama, dok je svečano zatvaranje rezervisano za Narodni muzej i najnoviju kolekciju poznatog i jednog od najuspešnijih domaćih dizajnera Batu Spasojevića.

Revije će direktno biti prenošene OVDE. (danubeogradu.rs)